Cotxe-elèctric

4 coses a tenir en compte durant l’hivern amb un cotxe elèctric

Cotxe-elèctric

Amb la baixada de temperatures pròpies de l’hivern la majoria de vehicles de motor pateixen algunes conseqüències derivades de l’estat climatològic. Les bateries dels cotxes veuen reduïda la seva autonomia; en el cas dels cotxes elèctrics existeixen altres problemàtiques que es generen durant l’estació de l’hivern i que poden afectar la seguretat. Des de RoigSat t’expliquem algunes d’aquestes casuístiques que poden causar danys en el teu vehicle. Recorda que amb el nostre servei de manteniment de calderes t’avançaràs a les possibles avaries i gaudiràs d’un hivern de calefacció i aigua calenta sense sorpreses.

L’auge dels cotxes elèctrics

La protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic és un tema de debat cada vegada més recorrent; el nivell de conscienciació de la societat envers el seu entorn natural està canviant i l’interès per aconseguir un món lliure de contaminació creix dia a dia. Els cotxes elèctrics fa molt temps que són una alternativa al vehicle tradicional que funciona amb carburants, però han experimentat millores en els darrers anys incrementant el seu temps d’autonomia, cosa que els ha popularitzat més.

Què has de tenir en compte per tenir cura del teu cotxe elèctric a l’hivern

La baixada de temperatures provoca diferents fenòmens en els aparells elèctrics, el més conegut té a veure amb les bateries: Es descarreguen més ràpidament que en els dies de calor. Al marge d’això, des de RoigSat t’expliquem alguns detalls a tenir en compte si tens un vehicle elèctric:

  1. La calefacció fa pujar el consum d’energia, especialment durant els primers quilòmetres. Es recomana aclimatar l’interior del cotxe quan estigui endollat a la xarxa. També es pot programar mitjançant una aplicació.
  2. Fer servir la calefacció dels seients i del volant en aquells vehicles que disposen d’aquest sistema. Això permetrà incrementar els quilòmetres d’autonomia del cotxe.
  3. Evitar que la bateria es refredi abans de carregar-la. Es recomana fer-ho tot d’una que el cotxe quedi aparcat per evitar que les baixes temperatures la refredin i es vegi reduïda la seva capacitat per acceptar càrrega.
  4. L’oxidació dels discs de frens pot convertir-se en un problema a l’hivern, ja que la pols i la sal que de vegades es reparteix als carrers es pot acumular, impregnar aquests components i reduir la seva eficàcia. Es recomana fer una neteja a pressió de l’interior de les llantes una vegada al mes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER