xemeneixes-moda

L’auge de les estufes i xemeneies de llenya

xemeneixes-moda

Les tendències en decoració van canviant any rere any. Però amb la popularització d’aplicacions  i la diversificació del mercat i el creixement de l’oferta de materials, ha esdevingut un sector semblant al de la moda: Moltes temporades, molt concentrades i de poca duració. El darrer must en decoració de la llar té a veure amb les estufes i xemeneies de llenya, una moda que ja havia arribat al nostre país de la mà dels programes americans mainstream de reformes i que ara té una revifada pel context actual. Des de RoigSat t’expliquem els motius d’aquest auge d’estufes i xemeneies de llenya i et recordem que amb el nostre servei de manteniment de la caldera evitaràs ensurts en èpoques crítiques de l’any com l’hivern. Revisa-la i avança’t a possibles avaries.

El triomf de les estufes i xemeneies de llenya

L’actual crisi en els preus del sector energètic ha suposat un daltabaix econòmic per a moltes famílies. En aquest context la calefacció ha esdevingut quasi, quasi un producte de luxe, cosa que ha potenciat l’aparició d’alternatives més econòmiques al mercat. Una d’aquestes alternatives són les estufes i xemeneies de llenya, que a més, apareixen cada vegada amb més freqüència als catàlegs de decoració i disseny d’interiors; i també en la proposta de reformes domèstiques.

Els estils decoratius retro, mediterrani, industrial, boho-chic, escandinau… Les estufes i xemeneies de llenya s’integren perfectament a quasi tots els espais, però l’aspecte econòmic ha estat el que ha precipitat el seu auge. T’expliquem alguns dels motius de la seva popularitat actual.

  1. El preu de la llum. L’increment de les tarifes ha fet que moltes famílies apliquin restriccions en el seu consum d’electricitat.
  2. El preu del gasoil. La tarifa d’aquest carburant s’ha duplicat aquest hivern respecte a la mateixa època de l’any passat.
  3. El preu del gas. Aquesta energia calcula la tarifa com en el cas de la llum: Una part regulada i l’altra variable. Les xifres gairebé dupliquen també les que es van registrar el mes de gener.
  4. El preu de la llenya. En aquest cas i al contrari que en els suposats anteriors, la tarifa d’alguns tipus de fusta com l’encina o el roure són molt econòmics: Uns 13 cèntims per quilogram. Això, amb la pujada de tarifes d’altres opcions d’energia, han provocat el repunt de les instal·lacions de calefacció de llenya.

Des de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Estufes, Xemeneies i Cuines per a Combustibles Sòlids asseguren que la demanda d’aquest tipus d’instal·lacions s’ha incrementat un 20% en el darrer any.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER