Nova-factura-de-la-llum

6 tips per estalviar al màxim amb la nova factura de la llum

Nova-factura-de-la-llum

La nova factura de la llum ha suposat un cop per a les butxaques  de les famílies i petits negocis. L’increment del preu de la llum i les noves franges horàries delimitades i molt estrictes està fent que moltes llars apostin per adaptar-se i canviar els seus hàbits de rutina. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per poder sobreviure a l’increment de la factura de la llum.

Què implica la denominada “nova factura de la llum”?

En realitat es tracta de noves tarifes que van entrar en vigor l’1 de juny i que estableixen tres franges horàries diferenciades:

  1. Hora vall (el preu més barat). Caps de setmana, festius i laborables de matinada, de mitjanit a les 8 h del matí.
  2. Hora llana (preu intermedi). Dies laborables de 8 h a 10 h, de 14 h a 18 h i de 22 h a la mitjanit.
  3. Hora punta (el preu més car). Dies laborables de 10 h a 14 h i de 18 h a 22 h. En aquesta franja la nova tarifa s’ha incrementat un 41%.

Les hores puntes són els moments del dia on la majoria de les famílies poden permetre’s posar rentadores, rentavaixelles, encendre el forn, eixugar-se el cabell després d’una dutxa (si tens termo elèctric, compte amb les dutxes a partir d’ara!), encenem la televisió i treballem a l’ordinador. La resta d’hores, o bé estem treballant, o bé estem dormint. De fet la majoria de les normatives municipals prohibeixen fer soroll a partir de les 22 h, així que seria impossible posar rentadores a partir d’aquesta franja. I els horaris de feina actuals no són precisament flexibles. Una família de quatre amb nens, per exemple, no pot permetre’s el luxe d’esperar al cap de setmana per posar rentadores.

Consells per estalviar al màxim amb les noves tarifes de la llum

Com ja hem comentat a l’inici, la majoria de famílies han apostat per fer canvis en les seves rutines per a millorar l’eficiència energètica a la llar. Com que no podem canviar el fet que hagin pujat les tarifes, ens hem d’adaptar nosaltres. T’expliquem alguns consells per estalviar llum.

  1. Programa els electrodomèstics. Així no t’oblidaràs, ni et veuràs obligat a fer-los funcionar a les hores punta. Si són silenciosos els pots programar durant les hores vall. En el cas que no ho siguin, fes la programació a les 8 h del matí, quan ja es pot començar a fer soroll. Ja no serà hora vall, però encara no haurà començat la punta i estalviaràs diners.
  2. Acumula l’ús dels electrodomèstics durant el cap de setmana. No sempre és possible, per això ja t’hem recomanat que programis la rentadora o el rentavaixelles quan és imprescindible durant els dies laborables. Però dissabte i diumenge pots aprofitar per fer les grans bugades: Llençols, mantes, tovalloles, roba d’esport, cortines, etc. Durant la setmana exclusivament les peces de roba que no poden esperar a rentar-se al final de la setmana.
  3. Cerca alternatives a l’ús dels electrodomèstics. En aquest article et donaven 5 opcions per reduir l’ús dels aparells domèstics.
  4. Cuina el cap de setmana. Si tens vitroceràmica o inducció elèctrica, o fas servir el forn, prepara els àpats durant el cap de setmana. Estalviaràs diners i guanyaràs temps. Després només els hauràs d’escalfar una mica al microones.
  5. La dutxa a les 7 del matí. Si tens termo elèctric el podràs fer servir sense preocupacions i si després t’eixugues els cabells (l’assecador és un dels petits electrodomèstics que més consumeix) ho podràs fer tranquil·lament abans de les 8 a.m quan ja comença l’hora intermèdia.
  6. Valora la compra d’una caldera o escalfador de gas. El gas ciutat o el gasoil és més econòmic i una caldera et servirà no només per aconseguir una calefacció eficient i aigua calenta sanitària, també podràs cuinar. Aquí trobaràs més informació, i els nostres tècnics et podran ajudar a prendre la millor decisió.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER