Com estalviar aigua a la dutxa

Estalviar aigua a la dutxa és essencial tant a nivell econòmic com a mediambiental. Segons estudis recents, un 30% de la despesa en consum energètic general de la llar es produeix a la dutxa i al bany.

Com estalviar aigua a la dutxa

Hi ha diferents trucs per estalviar aigua a la dutxa. Començarem fent al·lusió als més tradicionals i, posteriorment, abordarem altres més nous i originals

Dutxa curta

El primer que hem de tenir en compte és que, en la mesura del possible, sempre hem d’optar per la dutxa i deixar de banda la banyera. Quan ens banyem consumim molts més litres d’aigua.

Les dutxes han de ser el més breus possible. Hem de pensar que cada 2 minuts extra de dutxa estem estalviant 30 litres d’aigua. Durant un any són més de 10.000 litres reduint la dutxa només dos minuts.

Tancar l’aixeta

Tancar l’aixeta mentre ens ensabonem, ens afaitem o realitzem qualsevol activitat que no requereixi d’aigua directa, també és essencial per estalviar aigua i, per tant, energia.

Control de la temperatura

Malgrat que amb el fred ens acostuma a venir de gust dutxar-nos amb aigua ben calentona, hem d’intentar dutxar-nos amb aigua no gaire calenta. Reduir la temperatura de l’aigua és primordial per estalviar aigua, gas i diners.

Potència i qualitat de l’aixeta

En la mesura del possible hem d’optar per les aixetes de baix consum i no obrir l’aixeta al màxim de potència si no ho necessitem estrictament.

En el cas de no disposar d’una aixeta de baix consum existeixen adaptadors com airejadors o perlitzadors que es posen en la sortida de l’aixeta i tenen com a funció barrejar l’aigua amb aire per donar sensació de que surt més aigua.

Altres formes d’estalviar a la dutxa

També podem posar una bossa per recollir l’aigua sobrant de la dutxa. Hi ha bosses creades específicament per a això, com la bossa Esferic, però també podem recollir-la amb una galleda.

L’aigua que surt mentre esperem que s’escalfi l’aigua pot ser usada posteriorment per fregar plats, regar les plantes o per a altres tasques domèstiques.

D’altra banda, per a aquells que no hi ha manera que prenguin consciència de la importància d’estalviar aigua a la dutxa ,sempre quedarà la cortina d’Elisabeth Brecher. Aquesta cortina conté uns pintxos inflables que quan portem 4 minuts de dutxa s’expandeixen fent de la dutxa un lloc no gaire còmode.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *