Què puc fer per salvar el planeta Terra?

Com hem vist en posts anteriors, el canvi climàtic és una realitat. El planeta Terra està en perill a causa de moltes de les accions realitzades pels qui l’habitem. Però, què puc fer per salvar el planeta Terra?

Malgrat que les conseqüències són greus, som a temps de poder frenar que aquesta devastació vagi a més. Són moltes les accions que podem dur a terme, però en aquest article introductori només citarem unes quantes que estan al nostre abast perquè formen part de la nostra quotidianitat.

Què puc fer per salvar el planeta Terra?

Il.luminació

Substituir les bombetes convencionals per bombetes de leds o les que porten identificatius “Energy Star” és una bona manera de baixar els nivells de contaminació a l’hora que reduïm l’import de la nostra factura energètica.

Aigua

Estalviar aigua és una de les missions més importants per poder frenar el canvi climàtic i la contaminació planetària en què estem immersos. Accions tan simples com apagar l’aixeta mentre ens rentem les dents o ens ensabonem a la dutxa són una gran contribució.

A més a més, també és important que vigilem que no tinguem cap fuita perquè amb aquestes es malgasten milers de litres d’aigua.

Reciclatge

Reciclar el vidre, plàstic i paper convenientment també és una gran contribució per tal que el planeta que habitem no segueixi emmalaltint. A més a més del reciclatge, també hem de vigilar de no comprar productes que portin molt embalatge perquè, amb aquests, estem produint més residus.

Eficiència energètica a casa

Tenir els filtres de la calefacció nets, tenir un termòstat programable per mantenir una temperatura de confort a casa quan no hi som o baixar el termòstat mentre dormim també són accions que hem de dur a terme per disminuir els nivells de contaminació.

Transport

Evitar agafar el cotxe sempre que sigui possible és, també, important per al medi ambient. Malgrat que hi ha ocasions en què és indispensable agafar-lo, s’aconsella unir encàrrecs per moure el cotxe el menys possible.

La resta de trasllats és aconsellable realitzar-los amb bicicleta, transport públic o qualsevol altre tipus de transport que contamini menys.

A l’hora de conduir vehicles a motor hem de fer-ho de forma intel·ligent constant –evitant accelerar i frenar molt- i fugint de les velocitats molt altes.

Altres

Com hem apuntat amb anterioritat, són moltes les accions quotidianes que podem dur a terme per evitar empitjorar la situació del planeta Terra i li anirem dedicant articles posteriors. Algunes d’elles no citades són: controlar l’ús de paper; assecar la roba a l’aire –evitar assecadora i electrodomèstics d’alt consum com aquest- i evitar el plàstic quan no sigui imprescindible.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *