Com conservar l’arbre de Nadal per a l’any següent

Tot i que cada vegada són més les llars que opten per guarnits de Nadal més ecològics, encara són moltes les famílies que volen arbres o avets de Nadal naturals perquè consideren que laa decoració és més realista. Però passades les festes és convenient plantejar-se com conservar l’arbre de Nadal per a l’any següent.

Com conservar l’arbre de Nadal d’un any per a un altre

Decisió de compra

Tot i que ara ja és una mica tard, és bo que, de cara a futures ocasions, tinguem en compte que a l’hora de comprar un arbre de Nadal hem de tenir cura de certs factors decisius si després volem conservar-lo.
Hi ha arbres que es venen sense arrels i això, òbviament, els converteix en avets d’usar i tirar. Si volem trasplantar-lo hem d’assegurar-nos, al moment de la compra, que l’arbre té test i arrels. Per assegurar-nos que és així, es recomana, tirar del tronc i comprovar que l’arrel surt sencera.

Ubicació de l’arbre

El lloc en què col·loquem l’avet a casa nostra també és essencial per conservar l’arbre de Nadal. Tenint en compte que els avets o arbres de Nadal són de clima fred, és important evitar posar-los molt prop de fonts de calor com, per exemple, radiadors. I també hem de regar-los com faríem amb qualsevol altra planta. En cas d’estar en una casa amb calefacció, hem de fer-ho amb més freqüència i abundància.
També s’aconsella treure’l eventualment a l’exterior.

Trasplantar-lo a un test o un jardí

Un cop acabades les festes nadalenques podem trasplantar l’arbre a un test gran i posar-lo a l’exterior. O, en el cas de viure en una casa, plantar-lo al jardí.
Per garantir la seva conservació hem de tenir en compte, tal com s’ha apuntat en el punt anterior, que és una planta que demanda gran quantitat d’aigua.
Si és un arbre que no té arrels o, pel motiu que sigui, no està en condicions de ser trasplantat, també podem deixar-lo al jardí perquè es podreixi i obtenir, després d’uns mesos, compost. Aquest abonament ens servirà per a les nostres plantes o, si en tenim, hort.

Punts de recollida

Els ajuntaments de moltes ciutats i pobles instal·len punts de recollida en els quals podem deixar el nostre arbre natural.

 

En funció de les característiques de l’arbre, tal com s’ha apuntat en el punt anterior, es replantan en zones habilitades per a això o es converteixen en compost per alimentar altres plantes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *