Plantes d’hivern. Quins són les millors?

Tots sabem que la tardor i l’hivern no són les èpoques més propícies per tenir una balconada o jardí amb flors. No obstant això, existeixen plantes d’hivern que poden fer de l’exterior de casa nostra un lloc preciós fins i tot quan les temperatures són més baixes.

Abans d’entrar a parlar de les plantes que suporten millor el fred, és important destacar que l’època de plantació  és essencial perquè la floració i totes les etapes per les quals ha de passar la planta se succeeixin normalment.

Normalment l’hivern és una mala època per plantar perquè el sòl està fred i això dificulta que les llavors puguin germinar. Però si que hi ha plantes que poden plantar-se en aquesta època com, per exemple, arbres, o arbustos, de fulla no perenne com l’auró o la prunera i, fins i tot, rosers. I també algunes plantes bulboses la floració de les quals tindrà lloc a la primavera.

Per aconseguir el millor assessorament i resultats òptims en la selecció i plantació de les teves plantes d’hivern, potser voldràs considerar la ajuda d’un professional. La empresa de reformas, Reformas Sant Cugat, no només entenem la importància d’un exterior ben cuidat durant tot l’any, sinó que també oferim serveis experts per transformar el teu espai exterior en un oasi, independentment de la temporada. Però, en aquest article abordarem les plantes que floreixen a l’hivern o tardor i ens permeten tenir un jardí o balconada bonica quan les temperatures menys acompanyen.

En aquest article abordarem les plantes que floreixen a l’hivern o tardor i ens permeten tenir un jardí o balconada bonica quan les temperatures menys acompanyen.

Plantes d’hivern. Una selecció de les millors

Gerani

El gerani és una planta molt resistent que podem tenir en un test, jardinera o, directament, al jardí. És, a més a més, una planta de colors molt cridaners i alegres que aporta molta vida i vitalitat.

No requereix de moltes cures. Només hem de regar-la una o dues vegades a la setmana.

Pensament

És una flor molt vistosa que combina diferents colors. És habitual trobar-les al voltant d’arbres o en les vores de camins. Però als nostres balcons o jardins, tal com succeeix amb els geranis, llueixen molt boniques i donen molta vida.

És una flor que pot estar en l’ombra o en la semisombra i tampoc es caracteritza per requerir de grans cures; però sí necessita un bon compost.

Narcís

És una de les plantes ornamentals més conreades perquè les seves flors són molt vistoses i originals.

Són plantes polivalents molt resistents que podem tenir tant al sol com a semisombra.

Prímula

És també una planta d’exterior que té unes flors molt vistoses i colorides que les fa ideals per a decoració. S’acostumen a presentar en blanc i gammes de rosats i tons pastel.

És una planta resistent però hem de tenir especial cura perquè és molt sensible a les plagues.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *