reutilizar-basura

5 creatives idees per reutilitzar les escombraries

reutilizar-basura

El reciclatge és un tema de vital importància en el nostre dia a dia: la quantitat d’escombraries que generem segueix creixent cada any. Els abocadors estan sobrecarregats, cosa que no només és perjudicial per al medi ambient, sinó que també té un efecte negatiu en la mateixa salut humana. Hem de tenir clar que els abocadors estan destinats a residus que no poden reciclar-se, convertir-se en abonaments o utilitzar-se per generar energia.

Separar els residus per reciclar-los correctament en els seus respectius contenidors és fantàstic. Però també ho és descobrir noves formes de reutilitzar les escombraries. Hi ha moltes coses que podem fer com, per exemple, obres d’art per decorar la nostra llar. L’objectiu de la reutilització és que enviem la menor quantitat possible de residus als abocadors. Així estaràs ajudant a mantenir el planeta en el qual vivim. I tu mateix ho agrairàs.

5 idees per reutilitzar les escombraries

Regadora

Les ampolles de plàstic tant de llet com d’aigua poden servir-te per regar les plantes sense necessitat que estiguis cada dia dempeus regant amb la mànega. Agafa l’ampolla de plàstic, fes-li uns forats en el fons i enterra-la en el test juntament amb la planta. D’aquesta forma hauràs creat un sistema d’irrigació lenta.

Menjadora per ocells

És fàcil fer una menjadora penjant per a ocells amb les ampolles d’aigua. La idea consisteix a travessar horitzontalment, a diferents altures, una ampolla gran de plàstic amb un parell de culleres de fusta. Després l’omplim de menja i els grans sortiran de l’ampolla per posar-se en la cullera. D’aquesta manera, els ocells podran anar picant a poc a poc.

Clauers amb suros

Els suros de les ampolles són molt útils. Per exemple, podem crear fàcilment uns clauers que suren en l’aigua. Així, quan vagis a la platja, t’asseguraràs que no les perdràs en l’aigua. A més, podràs personalitzar el suro com més t’agradi.

Elimina males olors

Els pòsits del cafè són excel·lents eliminadors d’olors. Si estàs cansat que la teva nevera faci olor sempre a menjar, solament has de posar un recipient (també reutilitzat: un got de iogurt de cristall) amb el cafè dins del frigorífic o congelador i deixar que absorbeixi les olors dels menjars.

Motlles per fer galetes

Vols fer galetes però no tens motlles adequats? No et preocupis, pots fer-los tu mateix reutilitzant llaunes de refrescs. Només necessitaràs les llaunes, unes tisores i un retolador per marcar per on hauràs de tallar l’alumini. Els dissenys depenen de tu!

Aquestes són solament 5 maneres creatives de reutilitzar les teves escombraries, però hi ha moltíssimes més. Coneixes alguna altra? Estem desitjant que ho comparteixis amb nosaltres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *