Manteniment anual

Consells per al manteniment de la teva llar

Manteniment anual

Comença l’any i és la millor època per fer un llistat amb aquells propòsits que volem complir. És habitual que moltes persones facin una anàlisi de la seva vida i es plantegin quins nous reptes volen aconseguir. Moltes vegades es recomana començar pel més fàcil, si vols posar ordre a la teva vida, fes-ho també a la teva llar. Gener és un bon mes per dur a terme revisions de manteniment i confort a casa teva. T’apuntes? Et donem alguns consells per començar l’any fent un bon manteniment de la teva llar.

Per què he de fer un manteniment anual de la meva llar?

El gener és un dels mesos més durs de l’hivern, fa vent i fred, i econòmicament parlant també és dels més delicats després de les compres de regals i despeses que comporta el Nadal. Per això és el moment ideal per plantejar-se fer les revisions anuals dels serveis de manteniment:

 1. Revisió de la instal·lació elèctrica.
 2. Revisió de la instal·lació de fontaneria.
 3. Revisió de la instal·lació del gas.
 4. Revisió dels sistemes de calefacció.
 5. Revisió d’altres sistemes de climatització com per exemple l’aire condicionat.
 6. Revisió genèrica de la llar (mobles, accessoris, electrodomèstics, parets, el terra, jardineria si escau…).

Una llar ha de mantenir-se perquè tot estigui a punt i en bon estat. Per això és recomanable que destinis una part del teu pressupost per a despeses mensuals a fer una mena de guardiola per invertir en els costos de manteniment i reparacions de la llar. Els experts parlen de reservar anualment entre l’1 i el 3% del valor actual del teu habitatge. En cas de no necessitar els diners, s’han de guardar, ja que t’ajudaran a pagar derrames grans en un futur.

8 consells per mantenir en ordre la teva llar

 

 1. Contracta a professionals perquè realitzin el manteniment dels sistemes de calefacció, aire condicionat, canonades del gas i de l’aigua i també el sistema elèctric. Així podràs prevenir accidents i avaries. Per revisar la caldera, radiadors i sistema d’aigua calenta pots contactar amb RoigSat, experts certificats.
 2. Netejar o pintar les parets.
 3. Comprovar l’estat del sòl, ja sigui de parquet, rajola, ciment o moqueta. En aquest darrer cas s’hauria d’aspirar després de comprovar que no hi ha zones trencades.
 4. Revisar i canviar, si escau, les bombetes, aixetes i altres elements amb una vida útil limitada.
 5. Fer reparacions dels elements desgastats o trencats com poden ser finestres, portes, baranes…
 6. Revisar el funcionament de tots els electrodomèstics i fer una posada a punt.
 7. Si disposes de part exterior, s’ha de tenir cura del jardí per evitar que creixin males herbes o arrels i branques dels arbres que puguin fer malbé l’estructura de l’habitatge.
 8. En el cas dels habitatges adossats o unifamiliars és important revisar la teulada perquè cap teula fluixa pugui caure i fer mal a alguna persona.

Seguir un pla de manteniment permet facilitar i promoure el confort a la teva llar, ja que es convertirà en un habitatge més còmode, segur, saludable i sostenible.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *