ahorrar-electricidad-vacaciones

Consells per estalviar electricitat en vacances

ahorrar-electricidad-vacaciones

Molts ja estareu gaudint de les vacances i uns altres estem contant els dies perquè arribin. Però sigui com sigui, no hem d’oblidar-nos de l’eficiència energètica mai, ni tan sols en aquesta època de l’any. Fins i tot en períodes vacacionals que no hi ha ningú a casa, l’habitatge pot seguir consumint electricitat sense pràcticament haver fet ús dels electrodomèstics, la qual cosa ho convertiria en energia desaprofitada. Hem de tenir en compte que el 80% de l’electricitat consumida durant els períodes de vacances correspon als dispositius en Stand-by i a la nevera.

Vegem quines mesures bàsiques poden ajudar-te a seguir sent eficient en aquestes dates.

Apagar tots els dispositius en stand-by

Una de les principals despeses innecessàries que es cometen en la majoria dels habitatges pertany al consum d’aparells en stand-by. Aquests dispositius en mode espera suposen un 20% del total de l’energia consumida de tot l’any, al voltant d’uns 68,64 €. Aquest consum silenciós podria evitar-se desconnectant per complet tots els aparells amb funció stand-by. No val només amb apagar-los des del comandament.

Desconnecta la nevera i el congelador

La nevera i el congelador són els grans consumidors d’electricitat en la nostra llar. Si les teves vacances han de ser més de tres dies, es recomana buidar-los per complet i desconnectar-los, deixant les portes obertes per evitar males olors i l’aparició de floridura. Així, el consum serà zero.

Si marxes pocs dies i no vols desendollar la nevera, t’aconsellem posar el termòstat en la posició de menys fred possible. Cada grau que pugis suposarà un estalvi d’un 6% d’energia.

Apaga el termo elèctric

Si el teu habitatge disposa d’un termo elèctric per escalfar l’aigua, desconnecta-ho sempre que marxis de vacances, encara que sigui solament per a un cap de setmana. De gens serveix tenir-ho connectat per tenir aigua calenta si no estem a casa. Normalment, el consum que produeix aquest aparell és un 25% del total, per la qual cosa apagant-ho durant les vacances, l’estalvi pot ser considerable.

Desactiva el quadre elèctric

Per aconseguir un estalvi total, la millor opció seria baixar els ploms de la teva instal·lació elèctrica. D’aquesta manera, tallem l’electricitat i ens assegurem que cap aparell estigui consumint energia perquè ens hem oblidat de desconnectar-lo.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *