Extinció espècies

El canvi climàtic extingirà milers d’espècies però algunes s’adaptaran, quines?  

Extinció espècies

Tots els informes i estudis científics corroboren que el canvi climàtic és un fet. També cada vegada més, aquesta problemàtica o millor dit, aquesta emergència climàtica ha entrat en les agendes polítiques dels diferents governs, tot i que encara, les accions que s’estan prenent són insuficients per aturar-lo. De fet, hi ha conseqüències que són inevitables com l’extinció d’algunes espècies- Així i tot, un bon grapat seran capaces d’adaptar-se, t’expliquem quines.

 

Les espècies que aconseguiran adaptar-se al canvi climàtic

 

Les previsions indiquen que si no es posa fre al canvi climàtic entre 500.000 i un milió d’espècies s’extingiran (segons un informe que pots consultar aquí). Una xifra molt alta i suposarà, objectivament, un desastre natural. Algunes de les causes que provocaran aquesta extinció són:

  1. Contaminació ambiental.
  2. Augment de les temperatures.
  3. Pujada del nivell del mar.
  4. Inundacions i sequeres.

Així i tot, algunes espècies aconseguiran sobreviure i adaptar-se a les noves condicions. Quines?

  1. Crustacis.
  2. Paneroles.
  3. Algues.
  4. Peixos d’aigua càlida, entre altres.

Les claus de la seva supervivència

 

La resistència de l’espècie per adaptar-se a les noves condicions que per una banda faran que l’aigua del mar estigui més calenta que ara. Només els peixos que toleren les temperatures més altes podran continuar endavant.

La reproducció és una altra clau, les espècies que es desenvolupen més ràpidament tindran més possibilitats de sobreviure. Per què? Podran canviar a un altre ambient i establir-se amb facilitat gràcies a la seva ràpida reproducció que permet la creació de colònies en poc temps.

La trajectòria. Ens referim a l’edat de les espècies, com més antigues siguin, més resistents seran als canvis en comparació amb les més joves que tindran més dificultats.

Alguns dels problemes que podrien derivar de la supervivència d’aquestes espècies és que aquelles que mirin per trobar ambients més estables es consideraran invasores, en trobar-se fora del seu hàbitat i podria crear problemes amb la resta d’espècies que estiguin habitant aquella zona. Interrogants que de moment no es poden respondre i per això els científics reclamen polítiques reals per aturar aquest canvi climàtic.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *