Iniciatives populars per netejar les platges de la costa  

Escombraries platja

 

El pas dels anys ha canviat la fisonomia de les nostres costes, a la construcció dels polèmics quioscos es va unir la d’hotels a primera línia de mar i fins i tot gratacels com és el cas del municipi de Benidorm. Això va anar lligat a la massificació de les platges i l’auge del turisme de sol i platja. Més gent, més escombraries i també, menys civisme. Fa anys que les associacions ecologistes adverteixen del mal que es fa a la natura i al medi ambient amb aquestes actituds però no ha estat fins fa pocs anys que la societat ha començat a conscienciar-se i s’han desenvolupat iniciatives populars per netejar les platges de la costa. Normalment encapçalades per associacions i entitats ecologistes locals, també ajuntaments.

 

El moviment #trashtag que triomfa a les xarxes socials

 

Cada dia sorgeixen milers de reptes diferents que circulen per la xarxa, però un dels més aplaudits i també necessaris és el #trashtag que convida a netejar les platges del teu voltant. Un challenge que combina la paraula escombraries en anglès (trash) amb la de hashtag.

 

Consisteix a fer una fotografia de la platja com te l’has trobat i després prendre una altra imatge una vegada que has recollit les escombraries i ha quedat neta i polida. D’aquesta manera els usuaris de les xxss poden veure el canvi entre una imatge i una altra, cosa que pretén conscienciar de, primer, no embrutar i segon, que s’ha de netejar si es veu que la platja està bruta.

 

Altres iniciatives populars per netejar les platges de la costa

 

A les iniciatives tradicionals de les organitzacions ecologistes, veïnals i dels mateixos ajuntaments ara s’ha unit també la de bars i comerços.  Existeixen kioskos de platja on regalen cerveses i refrigeris si es porten gots amb burilles, plàstics i altres escombraries que es puguin trobar a la sorra i fins i tot a dins de l’aigua.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *