aigua-embotellada

Aigua embotellada i medi ambient: amics o enemics?

aigua-embotellada

Hi ha determinades dades que confirmen que en l’actualitat el consum d’aigua embotellada és superior al de l’aigua de l’aixeta. Factors com l’olor, el sabor o altres característiques organolèptiques afavoreixen aquest hàbit.

I és que moltes persones creuen que l’aigua embotellada és més saludable que la que viatja per les nostres canonades. Però és cert, això? I com afecta aquest consum a la sostenibilitat del planeta?

A continuació respondrem totes aquestes preguntes i veurem quina és la relació que hi ha entre aigua embotellada i medi ambient, segons un estudi promogut per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Raons per no comprar aigua embotellada

Com dèiem abans, recentment s’ha publicat un estudi que ha revelat quina és la relació entre aigua embotellada i medi ambient. I, al seu torn, quins són els efectes que té sobre la salut.

Per dur a terme aquest estudi es va prendre com a referència la ciutat de Barcelona i es va usar un mètode d’avaluació de cicle de vida.

Vols saber quines van ser les conclusions de l’estudi?

  • Impacte mediambiental. Un dels principals efectes del consum d’aigua embotellada és que si tota la població de Barcelona decidís consumir-la, la seva producció tindria un impacte important en els ecosistemes. De fet, es podrien arribar a perdre 1,43 espècies a l’any.
  • Cost econòmic. Una altra de les raons per les quals aigua embotellada i medi ambient no van de la mà és que l’extracció de matèries primeres per produir-la suposa un cost econòmic molt elevat.
  • Augment en la producció de plàstic. El plàstic és l’etern enemic de l’ecologia. A més de ser un residu molt perjudicial per al medi ambient, la fabricació d’aquest material requereix una quantitat d’aigua desmesurada.
  • Sense efectes sobre la salut. Finalment, també s’ha demostrat que consumir aigua embotellada no té cap efecte positiu o negatiu sobre la salut. És més, la qualitat de l’aigua de l’aixeta és força bona i 100 % segura.

Com veus, la relació de l’aigua embotellada i el medi ambient és prou significativa pel que fa a l’impacte que aquesta genera. I pel que fa a la salut, no implica uns beneficis més grans. Per tant, no hi ha raons de pes per apostar-hi. Així que, què n’opines? T’animes a consumir aigua de l’aixeta? Tinguem cura del planeta!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER