Reciclatge-nens

9 tips d’educació ambiental en infants

Reciclatge-nens

El canvi climàtic i la protecció del medi ambient són dos conceptes que ja formen part del nostre dia a dia. Ciutadans i governs estan conscienciats de la importància de conservar els ecosistemes i evitar el malbaratament i l’abocament de residus tòxics per  a mantenir un planeta saludable i habitable. Això sí, encara falta molta educació ambiental per a reciclar correctament, entre altres coses. El pròxim 26 de gener es commemora el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, una jornada que els experts aprofiten per a recomanar que les bones pràctiques s’ensenyin des d’edats ben primerenques. L’educació ambiental en infants és cabdal, des de RoigSat et proposem alguns tips interessants per dur-la a terme correctament. Recorda que pots demanar cita online per a realitzar el manteniment de la teva caldera i evitar sorpreses durant l’època d’hivern.

Consells d’educació ambiental per a infants

Les rutines i conceptes que s’aprenen de petits ajuden a mantenir uns bons hàbits i costums durant l’edat adulta. Per això és rellevant que siguin els més petits els que aprenguin sobre educació ambiental com a part de la seva vida diària i així posar en pràctica els conceptes apresos amb normalitat. Quines són les accions que haurien de formar part de la nostra vida quotidiana, començant pels nens i nenes?

 1. Reciclar.
 2. Allargar la vida dels objectes.
 3. Tenir cura del consum d’aigua.

Et detallem algunes de les passes importants que s’haurien d’ensenyar als més petits:

 1. Practicar les tres R: Reciclar, reutilitzar i reduir.
 2. Cal transmetre que l’aigua no és un recurs il·limitat.
 3. Fer servir el transport públic o potenciar l’ús de la bicicleta per als desplaçaments.
 4. Evitar els plàstics d’un sol ús (incloses les bosses del supermercat. Millor fer servir les de roba, reutilitzables).
 5. Reduir l’adquisició i compra de productes embolcallats innecessàriament.
 6. Educació basada en el respecte als animals i les plantes.
 7. Consumir productes de temporada.
 8. Apagar els llums que no siguin necessaris.
 9. Consum responsable amb l’adquisició de productes necessaris. Fugir de la fast fashion, per exemple.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER