reciclar a casa

Com reciclar correctament a casa?  

reciclar a casa

Reciclar està de moda. La societat està cada vegada més conscienciada amb el canvi climàtic i la necessitat de separar correctament els seus residus però també existeix un component d’aparentar i voler seguir les tendències de la majoria. En qualsevol cas, tota publicitat és bona perquè les evidències científiques són incontestables. Aquest nou fenomen ha fet que molts negocis hagin vist una oportunitat per “capitalitzar-ho” i es poden comprar tota mena d’estris per aconseguir reciclar correctament a casa. Moltes vegades, no són necessaris, t’expliquem què hauries de tenir en compte en realitat.

3 consells per reciclar correctament a casa

Reciclar a casa correctament és més una qüestió de voluntat que de recursos. Una de les principals “excuses” per no fer-ho té a veure amb l’espai. És cert que per poder reciclar és necessari tenir un mínim de 3 papereres diferents, no totes les cuines s’ho poden permetre, però és possible adaptar-les quan estigui previst fer una reforma o destinar espais d’emmagatzematge a la brossa.

Consells per reciclar correctament:

  1. Al contenidor groc només es llencen els envasos de plàstic, llaunes i bricks (ni joguines de plàstic, ni biberons, xumets, utensilis de cuina o cubs de plàstic, tots això ha d’anar al contenidor de restes).
  2. Al contenidor blau només es poden dipositar envasos de paper i cartó (a excepció de tovallons i papers bruts, que aniran també al contenidor gris, el de restes).
  3. Al contenidor verd només es llencen restes de vidre, els de cristall no. Tampoc es poden llençar aquí les bombetes que s’han de portar a un punt verd, també allà hem de portar els miralls, cendrers, gots i plats.

Es recomana que cada galleda d’escombraries a casa nostra també tingui els mateixos colors del contenidor final perquè sigui més fàcil després dipositar els residus. A moltes llars es tenen les tres galledes per reciclar vidre per un costat, paper i cartó per l’altre  i també el plàstic. Després les restes, orgàniques i d’altres materials que no es puguin reciclar ni dipositar a punts verds, es poden ficar a una bossa separada.

El web d’Ecoembes té més consells sobre reciclatge i a més resol dubtes al moment amb un xat d’experts.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *