salut digital

Què és la salut digital?  

salut digital

La salut digital és un nou concepte del qual s’ha començat a parlar en els darrers anys amb la digitalització de les eines sanitàries que estan a disposició dels pacients. El món digital inunda tots els sectors i el de la salut no és una excepció. Segons els experts això pot convertir-se en una oportunitat per reduir desigualtats i fer més sostenibles els diferents sistemes de salut. T’expliquem què és la salut digital i en què et pot beneficiar.

La digitalització de la salut

L’avenç de les noves tecnologies ha fet que els diferents sectors econòmics s’hagin d’adaptar a les noves necessitats d’un mercat canviant i d’uns usuaris exigents. Això no passa tant quan parlem de salut, on els consumidors no consumeixen, són pacients preocupats per la seva salut. Això fa que la digitalització impliqui millorar i accelerar els processos d’atenció.

El terme “salut digital” comporta 3 aspectes a tenir en compte:

  1. Big Data.
  2. Electrònica (Fa referència a la informació que es comparteixi electrònicament).
  3. Intel·ligència artificial.

En realitat, la salut digital implicarà millores i la posada en marxa de sistemes de telemedicina mitjançant els telèfons mòbils i les aplicacions; també robòtica i la genòmica que fa servir les dades de seqüenciació del genoma del pacient per a diagnosticar malalties.

La salut digital: El futur dels sistemes sanitaris

Des de l’oficina europea de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) es considera que la salut digital podrà, en un futur, reduir desigualtats quant a l’accés a l’assistència i als tractaments. També farà més sostenibles els mateixos sistemes sanitaris.

Per què la salut del futur serà digital?

  1. Cada dia es milloren els sistemes de detecció i tractament, des de les pròtesis impreses en 3D, a les teràpies de realitat virtual o els rellotges intel·ligents que controlen els signes vitals.
  2. Segons l’Associació Mèdica Americana el 70% de les visites poden ser resoltes sense presència física.
  3. Estudis realitzats a l’Hospital del Mar de Barcelona han demostrat una reducció del 47% de les hospitalitzacions amb monitoratges online de malalts crònics amb sensors en patologies com la insuficiència cardíaca.
  4. Al Regne Unit ja s’han arribat a acords amb Amazon perquè el dispositiu intel·ligent Alexa aporti informació de pàgines web validades i que els ciutadans tinguin accés a coneixements verificats i es redueixin les visites presencials.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *