estalvi energètic

Què són els dipòsits d’inèrcia?

dipòsit inèrcia

S’apropa l’hivern i amb ell, el fred. Les famílies es preparen: Canvi d’armari, de roba de llit, posada a punt de la caldera i els radiadors… I també cada vegada més freqüentment les famílies es preparen per practicar l’estalvi energètic i reduir la factura de la llum i l’aigua. Els dipòsits d’inèrcia són un element important per estalviar en calefacció durant les èpoques més fredes, t’expliquem com fer-los servir.

Què és un dipòsit d’inèrcia?

Un dipòsit d’inèrcia és una mena de bateria d’energia que acumula aigua que pot ser calenta o freda. Es fa servir normalment amb calderes, tot i que també es pot connectar a un generador d’aigua calenta, una caldera, energia solar, bomba de calor, estufa, frigorífic…

Poden ser de diferents materials:

  1. Acer.
  2. Acer inoxidable.
  3. Plàstic.

Els dipòsits d’inèrcia aconsegueixen que la caldera no pugi a temperatures elevades com per exemple les estufes de fusta, i així acumula energia per utilitzar-la quan es necessiti a l’habitatge. És a dir, la Font d’aigua calenta o aigua per a la calefacció es connecta directament al dipòsit d’inèrcia en lloc de fer-ho al circuit de la calefacció.

 

Els avantatges dels dipòsits d’inèrcia: Estalvi energètic

 

A grans trets, aquests dipòsits aconsegueixen una major eficiència i redueixen el consum de combustible perquè acumulen l’energia o la calor residual. Amb això s’aconsegueix reduir la factura de la llum i de l’aigua de forma considerable.

  1. Estalvi energètic.
  2. Estalvi de consum d’aigua.
  3. Estalvi econòmic.

Els dipòsits d’inèrcia són opcionals però es recomanen a gran part de les instal·lacions, sobretot a les que funcionen a baixa temperatura i pràcticament obligatòries a les que contenen calderes de biomassa.

Ara que arriba el fred és un bon moment per seguir un pla d’estalvi i informar-se sobre les diferents opcions de calefacció al mercat de la climatització per poder escollir la millor per a tota la família.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *