Caldera-de-condensació

4 curiositats de les calderes de condensació

Caldera-de-condensació

El fred s’aproxima. Amb l’arribada de la tardor les temperatures disminueixen i les famílies es preparen per fer front als probables increments en les factures dels subministraments elèctrics, i sobretot, de gas. El context econòmic i social actual, amb la guerra a Ucraïna i la pujada de la inflació com a teló de fons, ha provocat que moltes llars hagin començat a posar a punt les seves calderes. De quin tipus és la teva? Sabies que les calderes de condensació són les més eficients del mercat? En un moment d’estalvi necessari, canviar-se i optar per un aparell d’aquesta classe pot ser un encert. Des de RoigSat t’expliquem els avantatges de les calderes de condensació i algunes curiositats. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Què és una caldera de condensació?

Les calderes de condensació aprofiten part de l’energia que s’allibera quan el vapor d’aigua es condensa. Els experts asseguren que són de les màquines de climatització més eficients del mercat, ja que poden reduir fins a un 30% el consum de gas i també disminueixen la contaminació per CO₂.

Com funciona una caldera de condensació?

Aquestes màquines funcionen amb gas natural o propà. Reaprofiten el fum de la combustió en una càmera dissenyada específicament per això. Des de l’any 2013, els habitatges d’obra nova només poden instal·lar calderes de condensació.

4 curiositats de les calderes de condensació

  1. Fa servir una canonada d’aiguàs (encara que compta amb un dipòsit intern, s’ha de buidar periòdicament, d’aquí la necessitat de la canonada).
  2. Necessita un neutralitzador de condensats (l’aigua condensada és molt àcida i no es pot abocar directament a la xarxa d’aigües residuals).
  3. Compta amb diferents components de seguretat com vàlvules de sobrepressió, sensor de pressió de ventilador de tir, sensor de flama i termòstat de seguretat.
  4. La seva instal·lació provoca un impacte positiu immediat en la factura de subministraments.

Preu d’una caldera de condensació

El preu d’una caldera de condensació d’ús domèstic es situa entre els 900 i els 2.500 euros. La caldera Baxi és una de les marques amb una tarifa més alta, però en contraposició, amb uns beneficis molt més grans que altres més econòmiques. Al marge de les màquines de condensació, existeixen calderes d’altres tipus en el mercat de la climatització.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER