Gas Natural o gasoil: Quin és el millor model de caldera?

calderes

Aigua calenta i calefacció: dos dels serveis imprescindibles a qualsevol llar. Per aquest motiu decidir quin tipus de sistema utilitzarem per aconseguir una temperatura agradable a casa és una qüestió de màxima importància. Abans de decidir-te per la instal·lació d’una caldera de gas natural, de gasoil o un escalfador hauries de valorar totes les opcions amb els seus avantatges i desavantatges per a descobrir quin és el més adequat per a tu.

Models de calderes 

  • Caldera de gas natural. Serveix per a la calefacció i l’aigua calenta. La seva font d’energia és el gas natural, que arriba a pràcticament totes les llars que es troben en nuclis poblacionals. És una energia neta, barata i permet que l’aigua calenta no s’acabi a mitja dutxa.
  • Caldera de gasoil. També serveix per a la calefacció i l’aigua calenta i funciona amb aquest combustible. És més car que el gas natural però permet donar servei a llars grans i aïllades que no compten amb el servei anterior. S’ha de comprovar habitualment el nivell de gasoil per evitar que s’acabi en el moment menys oportú.
  • No són ben bé una caldera, ja que només serveixen per a l’aigua calenta. Es pot escollir entre el gas natural, butà o propà.
  • Funcionen exclusivament amb electricitat i també serveixen únicament per l’aigua calenta. Són més cars perquè depenen de la factura de la llum.

Calderes de gas natural

✅ Provoquen un impacte mediambiental menys greu que les de gasoil.

✅ El consum d’energia és més eficient.

✅ El manteniment és més senzill i tenen una vida útil més llarga.

❌ El manteniment és més costós que amb el gasoil.

Es paguen uns costos fixos pel subministrament de gas natural (l’anomenat “mínim” que apareix a la factura hagis fet consum o no).


Calderes de gasoil

Escalfen a gran velocitat.

No hi ha costos fixos a la factura, es paga únicament per cada compra.

❌ No és un subministrament fix, la qual cosa fa que sigui necessari estar pendent del consum, de comprar els dipòsits i emmagatzemar-los per no quedar-nos sense gasoil.

❌ És un combustible car.

❌ El manteniment d’una caldera de gasoil és complicat, ja que necessita un parell de neteges a l’any per funcionar correctament.

❌ La combustió del gasoil és més contaminant que la del gas natural.

Si encara tens dubtes sobre quin és el tipus de caldera que millor s’adequa a la teva situació o simplement vols contractar el manteniment pots posar-te en contacte amb nosaltres al 902 21 41 41 o envia’ns les teves dades des d’aquí.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *