Tipus de calderes al mercat de la climatització

Si busques una caldera, des de RoigSat t’ajudem a escollir la que millor s’adapti a les teves necessitats. No totes les llars són iguals… Iguals de grans, amb els mateixos espais o materials de construcció. Hi ha cases de 2 plantes, pisos o dúplexs i alguns d’aquests habitatges tenen més de 50 anys i altres són d’obra nova. Són detalls que s’han de tenir en compte per poder instal·lar una caldera que pugui escalfar tota la casa o només algunes habitacions i que pugui fer arribar aigua calenta a totes les aixetes. Fem un repàs dels tipus de calderes que es venen al mercat de la climatització.

Classificació de mercat: Tipus de calderes 

A priori es poden establir dos grans tipus de calderes: Les mixtes i de calefacció. La primera genera calefacció i aigua calenta i la segona només calefacció.

  1. Calderes estanques. Són un tipus de calderes de gas i són considerades com les més segures del mercat per la seva cambra de combustió aïllada hermèticament. Això significa que l’oxigen que necessiten per fer la combustió l’agafen de l’exterior.
    • Calderes de condensació: Són aquelles màquines que aprofiten part de l’energia que s’allibera quan el vapor d’aigua es condensa; és un tipus de caldera estanca. Estem parlant, segons els experts, de les calderes més eficients, ja que aconsegueixen un consum de combustible més petit (es pot reduir fins a un 30% el consum de gas). Un altre punt positiu és que la flama té una temperatura més baixa que en altre tipus de màquines i això permet que expulsin menys gasos NO i NO2 (òxid de nitrogen). Es pot instal·lar a qualsevol mena d’habitatge.
    • Calderes d’emissió baixa de NOx. Des de l’any 2016 ja no es fabriquen. Però moltes llars tenen aquest tipus de màquina que redueix l’emissió d’òxid de nitrogen.
  2. Calderes atmosfèriques. Es tracta d’un tipus de màquina ja obsolet perquè el seu funcionament és molt simple i antic: El compartiment de combustió és obert, l’aire utilitzat per a la combustió és el que hi ha disponible. Això les fa més contaminants i menys eficients. Des de l’any 2010 ja no es poden instal·lar (sí que es poden mantenir les que es van instal·lar amb anterioritat).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *