Tipus de calderes al mercat de la climatització
Si busques una caldera, des de RoigSat t’ajudem a escollir la que millor s’adapti a les teves necessitats. No totes les llars són iguals… Iguals de grans, amb els mateixos espais o materials de construcció. Hi ha cases de 2 plantes, pisos o dúplexs i alguns d’aquests habitatges tenen més de 50 anys i altres són d’obra nova. Són detalls que s’han de tenir en compte per poder instal·lar una caldera que pugui escalfar tota la casa o només algunes habitacions i que pugui fer arribar aigua calenta a totes les aixetes. Fem un repàs dels tipus de calderes que es venen al mercat de la climatització.
Classificació de mercat: Tipus de calderes
A priori es poden establir dos grans tipus de calderes: Les mixtes i de calefacció. La primera genera calefacció i aigua calenta i la segona només calefacció.
- Calderes estanques. Són un tipus de calderes de gas i són considerades com les més segures del mercat per la seva cambra de combustió aïllada hermèticament. Això significa que l’oxigen que necessiten per fer la combustió l’agafen de l’exterior.
- Calderes de condensació: Són aquelles màquines que aprofiten part de l’energia que s’allibera quan el vapor d’aigua es condensa; és un tipus de caldera estanca. Estem parlant, segons els experts, de les calderes més eficients, ja que aconsegueixen un consum de combustible més petit (es pot reduir fins a un 30% el consum de gas). Un altre punt positiu és que la flama té una temperatura més baixa que en altre tipus de màquines i això permet que expulsin menys gasos NO i NO2 (òxid de nitrogen). Es pot instal·lar a qualsevol mena d’habitatge.
- Calderes d’emissió baixa de NOx. Des de l’any 2016 ja no es fabriquen. Però moltes llars tenen aquest tipus de màquina que redueix l’emissió d’òxid de nitrogen.
- Calderes atmosfèriques. Es tracta d’un tipus de màquina ja obsolet perquè el seu funcionament és molt simple i antic: El compartiment de combustió és obert, l’aire utilitzat per a la combustió és el que hi ha disponible. Això les fa més contaminants i menys eficients. Des de l’any 2010 ja no es poden instal·lar (sí que es poden mantenir les que es van instal·lar amb anterioritat).
Deixar un comentari
Vols comentar?No dubtis a contribuir!