Les malalties de la tardor: Com prevenir-les?  

Algunes malalties són més freqüents segons l’estació de l’any. Ara a la tardor la grip, els refredats o l’astènia són els mals més comuns a conseqüència de la baixada de les temperatures, el canvi d’estació i la proliferació de virus i bacteris en un entorn més propici per al contagi. T’expliquem quines són les malalties típiques de la tardor i com prevenir-les.

Les malalties típiques de la tardor 

 

Les malalties típiques de la tardor tenen a veure amb les vies respiratòries, una zona més sensible que es veu afectada per la baixada de les temperatures i la climatologia, un temps de pluges i canvis bruscs.

  1. Refredats. En aquest article ja et vam explicar com prevenir els refredats de tardor. Al marge d’això intenta ventilar casa teva un mínim de 10 minuts diaris per renovar l’aire, ja que si no circulen les partícules en suspensió, s’incrementen els contagis.
  2. Grip. A la tardor i a l’hivern, la grip és una de les malalties més comunes. Per això és a la tardor quan comencen les campanyes de vacunació per immunitzar la gent gran, els que pateixen malalties cròniques i tots aquells que treballen en serveis públics, sobretot a l’àmbit sanitari.
  3. Al·lèrgia. Normalment és típica de la primavera per la pol·linització de la majoria de plantes i flors, però també existeixen les al·lèrgies als àcars de la pols, ara a la tardor es produeix un repunt de les colònies perquè els espais estan més hores tancats. El fred fa que ventilem menys i la pols s’incrementi, també la humitat i les floridures.
  4. Asma. Les persones amb problemes als bronquis tenen episodis més crítics a la tardor per l’increment del fred i la humitat.
  5. Astènia. El canvi d’hora provoca menys hores de llum solar i això repercuteix directament al nostre organisme. Es parla molt de l’astènia primaveral, però la de la tardor també existeix.

Els professionals recomanen netejar la llar amb mascareta si pateixes alguna al·lèrgia, ventilar la casa un mínim de 10 minuts diaris, portar roba adequada per als canvis de temps i netejar-se les mans amb freqüència.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *