Com fer front als refredats de la tardor

La tardor és època de canvis de temperatura i de canvis en els aparells de climatització de la llar. Una època on poden coincidir l’ús de l’aire condicionat i de la calefacció. Això representa un escenari “ideal” per a la proliferació de virus i bacteris, cosa que fa que els refredats siguin molt habituals en aquesta estació de l’any. Des de RoigSat et donem alguns consells perquè puguis fer front als molestos refredats.

5 consells per fer front als refredats

Mocs, tos, afonia, dificultats per respirar… Són alguns dels símptomes dels refredats, causats per virus i bacteris; no per la baixada de les temperatures. Però és cert que el fred és l’ambient perfecte per a la seva proliferació. Per pal·liar el malestar ja et van explicar alguns remeis naturals en aquest article, ara et diem com pots evitar-los, com fer-ne front:

  1. Neteja de les mans. Està comprovat que és la forma més fàcil de propagació dels virus. Les barres i portes del transport públic, els panys de les portes de lavabos públics, estrènyer la mà a algú… Sempre que ho facis, cosa molt habitual si portes una vida laboral activa, has d’evitar tocar-te les mucoses (ulls, boca, nas…) i netejar-te les mans. Si estàs lluny d’un lavabo, els gels d’alcohol que venen a la farmàcia són una bona solució.
  2. Ventilar els espais tancats. És molt important obrir les finestres al matí un mínim de 10 minuts per aconseguir una ventilació completa. Els àcars de la pols i les partícules en suspensió poden amagar virus i bacteris.
  3. Alimentació saludable. És important aportar al nostre cos els nutrients necessaris per mantenir a ratlla les defenses i que no ens falti cap vitamina per poder funcionar amb normalitat. Això és també una barrera que no deixa passar els virus.
  4. Exercici físic. Important per mantenir una vida activa i un cos saludable que eviti els virus.
  5. Controlar la temperatura dels aparells climatitzadors. Posar l’aire condicionat a graus molt baixos en els dies calorosos o la calefacció molt alta respecte a la temperatura exterior pot afectar el nostre organisme i que proliferin els virus. És important realitzar un bon manteniment dels aparells i practicar l’eficiència energètica.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER