Com-mantenir-a-ratlla-els-refredats-d'estiu

Com mantenir a ratlla els refredats d’estiu

Com-mantenir-a-ratlla-els-refredats-d'estiu

Els canvis de temperatura durant l’estiu provocats pel contrast entre la calor exterior i el fresquet interior dels locals amb aire condicionat fa que proliferin els refredats durant aquesta època de l’any. També ajuda el fet de consumir begudes molt fredes i gelats, tot plegat, un caldo de cultiu per als bacteris i els virus.

 

Per què ens refredem a l’estiu?

El més habitual és que aquesta infecció vírica de les vies respiratòries es produeixi a l’hivern, ja que el fred i una humitat baixa fan que les fosses nasals s’assequin i per tant quedin més exposades als virus. A més, amb la baixada de temperatures també ho fan les nostres defenses. Tot això fa que el nostre cos estigui menys preparat per enfrontar els virus. De totes maneres, també es produeixen refredats durant l’estiu i aquestes són les causes:

 

 • Canvi de temperatura per la climatització dels espais interiors.
 • Dolls d’aire fred que es projecten directament sobre les persones.
 • Mala alimentació (amb la calor i les vacances és habitual menjar més malament que la resta de l’any i això fa que ens faltin nutrients que pugen les defenses).
 • Consum de begudes i aliments freds (una vegada més, el contrast de temperatures pot fer que es desenvolupi un virus que hi hagi a l’ambient).
 • Passar temps mullat (anem a la platja, a la piscina, no ens canviem el banyador i ens podem passar hores humits. Això fa que s’incrementin les possibilitats de refredar-nos).

 

Consells per evitar els refredats d’estiu

 

 • Mantenir l’aparell d’aire condicionat entre els 22 i els 24 graus centígrads (encara que tinguem calor hem d’evitar baixar la temperatura per sota dels 21 graus).
 • Evitar els dolls d’aire fred directes dels aparells de climatització.
 • Ficar-se al mar o a l’aigua de la piscina a poc a poc, evitant les capbussades els dies de molta calor o després d’haver fet exercici intens.
 • Evitar el consum de begudes i aliments molt freds. I en tot cas mastegar i tastar bé abans d’empassar-nos l’aliment. Així li donarem temps a adequar la temperatura a la del nostre cos i no hi haurà tant de contrast.
 • Utilitzar humidificadors pels ambients molt secs.
 • Bona alimentació, incrementant el consum de fruites i verdures.
 • Netejar-se les mans amb freqüència, després d’arribar a casa del carrer.

 

Els refredats d’estiu, pitjors que els d’hivern?

 

Els experts coincideixen en què es tracta d’un mite, ja que els efectes d’un refredat són els mateixos sense importar l’època de l’any. Llavors, per què tenim aquesta creença popular? Parlem d’una qüestió psicològica. Des de la revista Time el professor Ronald Eccles, de la Universitat de Cardiff assegura que “els refredats d’estiu es perceben pitjor perquè no són tan comuns”.

 

Així que tranquils, si seguiu els nostres consells, evitareu un refredat i si tot i això no podeu evitar els virus, no us preocupeu, ho passareu igual de malament que a l’hivern.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *