Com-reduir-els-sorolls-de-l'aire-condicionat

Com reduir els sorolls de l’aire condicionat

Com-reduir-els-sorolls-de-l'aire-condicionat

La contaminació acústica és un dels principals problemes que pateixen els països del primer món. Els aparells d’aire condicionat, si són antics, estan instal·lats per persones que no són professionals del sector o si no es netegen amb regularitat, poden provocar sorolls molt molestos. Sobretot si es troben a zones comunes dels edificis residencials com terrats i terrasses o en zones públiques com restaurants, hospitals, etc.

 

Per què els aparells d’aire condicionat fan soroll?

 

El compressor i el ventilador són les peces claus que fan que tots els aparells d’aire condicionat facin soroll, ja que quan es posen en funcionament activen diferents peces, que inevitablement, emeten sons. Però podem reduir aquest soroll amb unes bones pràctiques. De fet, algunes institucions públiques com l’Ajuntament de Barcelona ja es va preocupar l’any 2006 d’aquesta qüestió i va signar amb el Gremi de Calefacció, Ventilació i Aire Condicionat de Barcelona un conveni per solucionar-ho. Es va editar una guia de bones pràctiques en la instal·lació, manteniment i ús dels aparells.

 

Què hem de tenir en compte perquè l’aparell d’aire condicionat faci menys soroll?

 

  • Renovar els aparells d’aire condicionat antics. Amb el pas dels anys, la tecnologia evoluciona i es fabriquen aparells més moderns que redueixen la contaminació acústica.

 

  • Revisió freqüent de l’aparell d’aire condicionat. Amb el funcionament i el pas del temps, és habitual que algunes peces es desplacin i provoquin soroll. Aquestes revisions s’han de fer sempre per part d’un tècnic especialitzat i certificat que s’encarregarà de col·locar les peces de nou en el seu lloc o en cas de deteriorament, canviar-les per unes noves. El més habitual és que aquests elements impactin contra les reixes de ventilació i provoquin vibracions.

 

  • Col·locar una manta aïllant. Existeix una manta especial per reduir el soroll i les vibracions, es pot aconseguir a botigues especialitzades i encara que es pot instal·lar sense l’ajuda d’un professional, recomanem que ho faci un tècnic. Se sol instal·lar al voltant del compressor.

 

  • Fer una neteja constant de l’aparell d’aire condicionat. Sempre es recomana netejar aquests aparells per evitar problemes respiratoris, sobretot en persones amb asma o algun tipus d’al·lèrgia a la pols. Però també és recomanable per reduir el soroll, ja que la brutor acumulada pot fer que l’aparell vibri més del compte.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *