Split fix d'aire condicionat

Què has de saber abans d’instal·lar un split fix d’aire condicionat

 

Amb l’arribada de l’estiu moltes llars es plantegen la instal·lació d’un equip d’aire condicionat per suportar millor l’època més calorosa de l’any. Abans de contractar aquesta instal·lació és molt important tenir en compte diversos aspectes que milloraran l’experiència:

 

• El tipus d’habitatge que tenim.
• El nombre d’estades que volem que tinguin aire condicionat.
• El tipus de màquina que contractarem.

 

Quant a aquesta última qüestió, el més habitual és que s’instal·lin splits fixos. Són els que comporten una obra més gran i costosa, però també els que ofereixen un millor resultat.

 

Què és un split fix d’aire condicionat?

 

Consta d’un compressor extern i d’una o diverses unitats que s’instal·len a l’interior, depenent del nombre d’habitacions a les que es vulgui disposar d’aire condicionat. Aquestes unitats interiors tenen una gran potència frigorífica, i a més, són molt silencioses. També es poden utilitzar com a calefacció a l’hivern en el cas que disposin de bomba de calor. Aquest tipus d’aparells són complexos i ha d’instal·lar-los un professional.

 

Què hem de tenir en compte abans d’instal·lar un split fix?

 

• Instal·lació exterior

o Hem de buscar una paret lliure d’obstacles que tingui un mínim de 30 centímetres d’espai al voltant de la unitat que instal·larem.
o Ha d’estar situat en un lloc poc transitat o molt calorós (evitar terrats sense teulada o passadissos entre terrasses).
o Si vius en un edifici residencial, consulta amb l’Ajuntament i amb la Comunitat de Propietaris per conèixer les normes (hi ha comunitats que no permeten que la instal·lació dels compressors externs sigui visible i ha de col·locar-se en zones baixes de la façana).

 

• Instal·lació interior

o Com en el cas del compressor exterior, hem de buscar una paret buida. Cal comptar amb un mínim de 15 centímetres d’espai al voltant. És molt important evitar elements com a cortines, barres, prestatgeries etc.
o Que en el lloc triat no li doni la llum solar de forma directa.
o Que no tingui fonts de calor properes (ordinadors, televisors, etc.).
o La unitat interior també ha d’instal·lar-se a una altura de 2’12 metres del terra.
o En llocs allunyats d’antenes de televisió, línies elèctriques i altres tipus de connexions, ja que poden interferir amb el funcionament de l’aparell d’aire condicionat.
o La paret interior que triem ha de ser forta, per poder suportar el pes de l’aparell. Per això és millor evitar les parets de pladur, i en tot cas, realitzar la instal·lació sobre un marc perquè pugui sostenir bé el pes.

 

En qualsevol cas, abans de fer plans per instal·lar un Split fix d’aire condicionat, consulta amb un professional perquè t’ofereixi la millor alternativa.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *