3 consells per a la posada a punt de la caldera

Ja ha arribat la tardor, tot i que les temperatures encara es mantenen suaus, de totes maneres, és qüestió de dies que el termòmetre comenci a baixar. Això significa que necessitarem que l’aigua de la dutxa surti més calentona i que a les nits potser necessitem encendre una mica la calefacció. Per no trobar-te amb problemes amb la caldera, la millor prevenció és un manteniment anual com el que fa RoigSat de la mà dels seus tècnics especialitzats, així i tot t’expliquem alguns consells per posar la caldera a punt amb la baixada de les temperatures.

Consells per posar a punt la caldera amb la baixada de les temperatures

El canvi climàtic ha difuminat les fronteres entre les estacions, però el mes d’octubre és l’època durant la qual els termòmetres ja comencen a baixar i la caldera comença a funcionar de nou a ple rendiment. Per evitar sorpreses, o millor dit, avançar-nos a possibles problemàtiques que puguin sorgir en engegar de nou la calefacció et donem 3 consells per posar a punt la caldera.

  1. Comprovar que la caldera està connectada i en posició “calefacció/hivern”.
  2. Revisar que la pressió estigui entre 1 i 1,5 bars. En el cas que estigui per sota, acciona la clau d’ompliment fins a aconseguir una pressió mínima d’1.
  3. Fes una prova encenent radiadors i el màxim d’aigua calenta.

Amb aquestes comprovacions podràs evitar avaries que a més de fer-te passar fred a l’hivern poden suposar una despesa econòmica important.

Estalvi energètic amb la teva caldera

Amb la posada a punt de la caldera s’ha de tenir en compte, no únicament que calefacció i aigua calenta funcionen en perfectes condicions, sinó també que ho facin de la manera més eficient possible per dos motius:

  1. Estalvi energètic.
  2. Protecció del medi ambient.

Per aconseguir-ho pots ajustar el termòstat entre els 19 i els 21 graus durant el dia i no pujar més de 17 a les nits. Cada pujada d’un grau significa un increment del 7% en la despesa energètica.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER