Consells d’eficiència energètica a casa  

Eficiència energètica

 

La factura de la llum és una de les despeses més importants que es registren a les llars de qualsevol família d’aquest país. Fa un parell d’anys Facua va publicar un informe que posava de manifest que en la darrera dècada la factura energètica s’havia encarit un 70%, el que venia a significar un increment de 33 euros de mitjana. Per això, en les èpoques d’hivern, amb el fred i les calderes, escalfadors i estufes funcionant a ple rendiment, és important practicar una bona eficiència energètica per estalviar-nos diners a les factures de llum, gasi aigua.

 

Trucs per a practicar l’eficiència energètica

 

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat han editat una guia molt pràctica amb consells per convertir la nostra llar en un lloc eficient. Et fem un petit resum de les propostes que fan:

 

  1. Millora del confort a casa. És molt important que les finestres estiguin perfectament instal·lades per impedir els corrents d’aire, si és necessari, col·loca virets i posa doble vidre. Si no és possible, també pots fer servir un protector tèrmic de finestres. Quant a les portes, col·loca un sota-porta per evitar que entri aire. També pots aïllar la caixa de les persianes. I recorda regular la calefacció a les diferents estances en funció de l’ús que facis.
  2. Mesura el consum. La dutxa no pot durar més de 5 minuts, fes servir un rellotge per cronometrar el temps. També et serà útil col·locar un reductor de cabal a la dutxa i així estalviaràs entre un 40 i un 50% d’aigua. Per una altra banda, es recomana connectar els aparells electrònics a una regleta, així quan marxem a dormir només haurem de prémer el botó i no es quedaran en stand bye. Un altre bon consell és fer servir temporitzadors pels aparells que utilitzis durant les mateixes hores del dia

 

Canvis i hàbits que et faran reduir les factures de la llum, el gas i l’aigua

 

  1. La calefacció durant l’hivern ha de situar-se entre els 18 i els 21 graus. Cada grau menys significa un estalvi d’un 7% d’energia.
  2. El termòstat durant la nit ha d’apagar-se o si tens una llar mal aïllada, el pots baixar a 16 graus.
  3. És molt important ventilar la casa cada dia.
  4. Els radiadors s’han de col·locar a la paret més freda de l’habitació i sempre que puguis a sota de les finestres. No els tapis mai posant roba a eixugar al damunt.
  5. Col·loca una ampolla d’aigua a dins de la cisterna, així estalviaràs cada vegada que estiris de la cadena perquè es consumirà un volum menor d’aigua per l’espai ocupat per l’ampolla.
  6. Descongela la nevera i intenta tenir-la plena, ja que així consumeix menys. Si no és possible, la pots emplenar amb ampolles d’aigua.
  7. Fes servir bombetes de baix consum.
  8. Posa la nevera a 5 graus i el congelador a -18. I sobretot, intenta limitar el número de vegades que obres les portes. També és important que no posis menjar calent a la nevera, ja que l’escalfaràs i es consumirà més energia per tornar a la temperatura.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *