Habitatge-sostenible

L’auge dels habitatges sostenibles

Habitatge-sostenible

El moviment ecològic mundial per aturar el canvi climàtic ha arribat arreu del planeta i gairebé tots els països estan implicats de la mà d’associacions ecologistes i altres entitats del tercer sector que potencien els canvis necessaris per recuperar el nostre medi ambient. De la mà d’aquests moviments es potencien des de fa anys la construcció d’habitatges més sostenibles i l’adaptació dels antics i amb sistemes contaminants a les noves normatives d’estalvi energètic i millora i respecte pel medi ambient. En aquest article vam parlar sobre com són els habitatges ecològics, amb quins materials es construeixen i com seran en el futur. Ara t’expliquem aquest fenomen per potenciar llars sostenibles 100%.

El fenomen dels habitatges sostenibles

 

Un habitatge sostenible ha de complir alguns principis bàsics:

  1. Eficient energèticament.
  2. Materials de construcció sostenibles i no contaminants.
  3. Fa ús d’energies renovables.
  4. Aprofita l’aigua de la pluja.

Els etiquetatges d’eficiència energètica són molt estrictes i contemplen aspectes relacionats amb l’energia que es fa servir per a la calefacció, la refrigeració, escalfament de l’aigua sanitària o la il·luminació.

En aquest web es poden demanar aquest tipus de certificats que segueixen les següents passes:

  1. Visita a l’habitatge per fer una valoració.
  2. Càlcul de la certificació energètica a partir de les dades obtingudes a la visita.
  3. Obtenció del certificat energètic, això no significa que l’habitatge sigui sostenible, és possible obtenir la pitjor nota, la qualificació G.
  4. Registre oficial del certificat energètic.

El compliment de les exigències per aconseguir nivells d’eficiència energètica acceptables (A++, A, B+…) sempre és més fàcil en noves construccions i actualment, segons indiquen els experts, es viu un autèntic fenomen gràcies a la implicació de promotors, constructors i també clients. Un habitatge adaptat a les exigències energètiques actuals té un plus de valor i assegura que en uns anys no necessiti reformes per adaptar-se a futures normatives.

El fenomen no s’ha quedat només en els nous projectes, també s’estan adaptant els habitatges antics per poder millorar la seva eficiència energètica. En aquests casos, la inversió és molt més costosa.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *