Grip consells

8 mini consells per evitar la grip  

Grip consells

Fred, falta d’humitat i sistemes immunològics més dèbils després de les festes de nadal. L’escenari perfecte perquè la grip faci la seva aparició estel·lar. És per això que al mes de gener és quan es registren més casos. El fred fa que ens concentrem en espais més petits, més tancats, pitjor ventilats i amb les calefaccions funcionant a ple rendiment, cosa que contribueix a ressecar l’ambient. I això provoca més contacte amb altres persones i un ambient propici per a la proliferació de virus i bacteris. Des de RoigSat et donem 8 mini consells per evitar la grip i que facis un bon ús de la teva calefacció.

Consells perquè la grip passi de llarg per casa teva

 

La grip és una de les malalties més comunes entre la població general i més durant les èpoques fredes, quan els virus tenen més llibertat per circular, en part, gràcies a algunes males pràctiques que tots duem a terme. No és una malaltia perillosa, tot i que la gent gran, embarassades i malalts crònics han d’anar amb compte perquè poden sorgir complicacions.

Apunta els següents consells senzills per evitar contagiar-te de grip aquest any:

  1. Renta’t les mans amb freqüència, sobretot després d’estar a llocs públics (les manetes de la porta de lavabos públics i elements de subjecció a transports com l’autobús o el metro són un focus d’infeccions pel gran nombre de persones que les toquen i la poca freqüència en què es netegen). Si no tens accés a aigua corrent, pots recórrer als gels d’alcohol en substitució de la rentada de mans.
  2. Alimenta’t bé. Després del Nadal és difícil tornar a la rutina d’una dieta equilibrada però és imprescindible per evitar els virus, ja que els aliments buits, sense nutrients i vitamines, normalment dolços típics de les festes només aporten calories però res que el nostre cos necessiti. Tenir un sistema immunitari fort ens ajudarà a evitar la grip o en cas de tenir-la que aquesta tingui uns símptomes més lleus.
  3. Ventila la teva llar cada dia. És molt important deixar que l’aire es renovi per evitar que les partícules en suspensió es quedin atrapades cosa que facilita la proliferació dels virus. Encara que faci fred, l’aire s’ha de renovar.
  4. Evita posar la calefacció a una temperatura molt alta. Si estem a l’hivern i fora fa fred, la diferència de graus no hauria de ser molt gran. A casa també hem d’aprendre a estar abrigat, cosa que no significa que s’hagi de passar fred, que per això es té una calefacció. Però res de portar roba d’estiu, amb un ambient a una temperatura agradable i roba d’hivern aconseguirem evitar canvis bruscs de temperatura.
  5. Escalfa el lavabo abans de la dutxa. A moltes llars només s’encén la calefacció a les zones més utilitzades com el menjador i les habitacions abans d’anar a dormir. Però el lavabo és un lloc clau, sobretot en el moment de la dutxa pels canvis de temperatura.
  6. Si fas servir la bomba de calor, no oblidis l’humidificador. Cada vegada són més les llars, sobretot a habitatges petits que fan servir la bomba de calor de l’aire condicionat per escalfar la casa en comptes d’optar epr una calefacció centralitzada, més costosa. És un molt bon sistema però té un inconvenient, resseca l’aire però la solució és molt fàcil: fer servir un humidificador, a més, ara els venen que disparem perfum i a la vegada que estàs calentó la teva llar estarà perfumada.
  7. Tapa’t el nas i la boca amb els esternuts. El més recomanable és fer servir un mocador d’un sol ús per tapar-te i després llençar-lo a les escombraries, no el reutilitzis per evitar escampar els virus. Si no tens un mocador, esternuda a la part interna del colze, mai a la mà.
  8. Evita el contacte amb persones malaltes de grip per no facilitar el contagi.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *