El Wi-Fi afecta la teva salut?  

wifi salut

 

Cada dia estem exposats a milers de radiacions que emeten aparells que fem servir en el nostre dia a dia com el microones, els telèfons mòbils, els routers i les xarxes Wi-Fi, així com les antenes de telefonia. Fa anys que es relacionen aquestes radiacions amb casos de càncer i altres malalties que perjudicarien la nostra salut. En els darrers anys s’ha posat el focus d’atenció en els senyals Wi-Fi dels routers que, pràcticament tota la ciutadania té a casa seva per a gaudir de connexió d’internet ADSL i de fibra òptica. Molts articles que recomanen desconnectar el senyal Wi-Fi durant la nit s’han fet virals, intentem explicar-te si realment afecta la teva salut.

 

Els riscos de l’exposició al senyal Wi-Fi: Mite o realitat?

 

El Comitè Científic Assessor en Radiofreqüència i Salut (CCARS) va establir que la radiofreqüència que emet el Wi-Fi no és perjudicial per a la salut, i per tant, no pot provocar càncer. Aquest comitè assessora el Govern espanyol en aquesta matèria i va emetre el seu informe l’any 2017 després d’un estudi que comprèn el període 2013-2016.

 

Un document de 200 pàgines que es pot consultar online i que és el resultat de l’anàlisi de més de 350 estudis a tot el món sobre l’impacte de les ones en els éssers humans i que no s’ha pogut demostrar que tinguin conseqüències reals.

 

Per tant, la població no assumeix cap risc amb l’exposició a la radiofreqüència que emeten telèfons mòbils, televisions, aparells de ràdio i escàners dels aeroports. Això sí, aconsellen mantener els telèfons a un metre de distància de dispositius mèdics i a 15 centímetres d’aquelles que tinguin un marcapassos.

 

Des del CAARS, un comitè assessor que està format per experts en medicina, física, química, biologia i enginyers, expliquen que els nivells d’exposició a aquestes radiofreqüències són milers de vegades inferiors al màxim recomanat per la Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unió Europea.

 

Tanmateix, l’exposició a les radiofreqüències de les xarxes Wi-Fi només es dona durant la transmissió o la recepció de dades. És a dir, si escrivim un correu electrònic, només s’emetran aquestes radiofreqüències quan polsem el botó enviar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *