Revisión caldera de gas

Revisió de la caldera de gas, cada quants anys és obligatòria?

Revisión caldera de gas

Existeix certa desinformació entre els consumidors sobre les revisions del gas. Molts clients i usuaris ens pregunten si és obligatori realitzar una revisió de la caldera (ja sigui una caldera de gas, caldera de gasoil, una caldera de condensació, etc.), i quina és la periodicitat amb la qual s’ha de dur a terme aquesta revisió.

Per això, a continuació parlarem de la diferència entre una inspecció i una revisió, així com les obligacions que tens en funció de l’aparell que tinguis instal·lat a casa.

Inspeccions i revisions de la caldera de gas

Inspecció de la caldera de gas: cada 5 anys

Parlem d’inspecció quan es tracta d’inspeccionar la instal·lació del gas i és obligatori realitzar-les cada cinc anys. L’encarregat de realitzar aquesta inspecció és l’empresa distribuïdora de gas, és a dir, l’empresa propietària dels conductes als quals es connecta la nostra instal·lació per rebre el subministrament.

En aquests casos és la mateixa companyia la que ha de posar-se en contacte amb nosaltres amb un mínim de 5 dies d’antelació per concertar una cita. El cost de la inspecció està establert per la Comunitat Autònoma, per tant no hem de pagar a la persona que ve a fer la inspecció, sinó que el distribuïdor ens ho cobrarà en la propera factura del gas.

En el cas que es tracti d’una instal·lació que requereixi bombones de butà, la inspecció també ha de realitzar-se cada cinc anys, però és l’usuari qui haurà de contractar a un professional perquè realitzi la inspecció.

Revisió de la caldera de gas: cada 2 anys

Les revisions són aquelles que es realitzen en la caldera individual, l’aparell que cadascun tenim instal·lat a casa, i ha de fer-se amb una periodicitat de dos anys. En el cas de les calderes comunitàries (centralitzades), les revisions s’han de realitzar cada any.

En tots dos casos, és el consumidor qui ha de contractar la revisió amb qualsevol empresa o professional degudament autoritzat. A diferència de les inspeccions, aquí el preu és lliure, no està estipulat per cap administració, així que és recomanable sol·licitar informació de tarifes i serveis a diferents empreses i professionals per contractar de la forma més avantatjosa possible.

Això és el que marca la llei, no obstant això no és el mateix el que imposa el reglament que el que recomana el fabricant sobre el manteniment que hem de realitzar en els seus aparells per a un funcionament òptim. És aquí on hem d’assessorar-nos de la mà d’un professional amb la capacitat necessària per orientar-nos sobre les recomanacions de les revisions que haurem de dur a terme. A RoigSat t’assessorem sense cap compromís, no dubtis a contactar amb nosaltres.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *