posada al punt de la caldera

5 consells per estalviar energia amb la posada al punt de la caldera

posada al punt de la caldera

Quan arriba el fred, la caldera és el nostre millor aliat per mantenir la casa a una temperatura agradable.

Només així podrem gaudir de la plaent sensació d’escalfor a la llar, mentre els nostres fills estudien, mirem una pel·lícula en família, degustem un sopar exquisit o rebem la visita d’uns amics.

Però perquè funcioni correctament i no ens emportem cap sorpresa en encendre-la després de tants mesos sense fer-la servir, convé fer una posada al punt completa, tal com et descrivim a continuació.

Les claus d’un bon manteniment de la caldera

La posada al punt de la caldera no només ens ajuda a evitar avaries i altres complicacions derivades del funcionament, sinó que també afavoreix l’estalvi d’energia i millora el rendiment.

Per tot això, els experts aconsellen dur a terme un manteniment periòdic que almenys inclogui els punts que detallem aquí:

  • Ventilació. El primer que hauràs de comprovar són les reixetes de ventilació de la caldera. Verifica que no hi hagi cap obstacle que impedeixi la sortida del gas en cas de fuga.
  • Pressió. Seguidament, continua amb la posada al punt de la caldera revisant-ne la pressió, que ha d’estar entre 1 i 1,2 bars.
  • Color de la flama. Quan l’encenguis, fixa’t en el color de la flama. Si és blava, vol dir que la combustió s’està efectuant de manera correcta. Si és groga o taronja, truca ràpidament al tècnic perquè faci una revisió més a fons.
  • Temperatura. Una altra tasca fonamental en el manteniment de la caldera és la comprovació de la temperatura. Ajusta-la a la temperatura adequada, tant per escalfar l’aigua com per escalfar casa teva.
  • Bomba i radiadors. Si la teva caldera té una bomba de circulació, assegura’t que giri correctament. D’altra banda, no t’oblidis de revisar els radiadors. Encén-los i comprova que tots escalfin i que no hi hagi fuites d’aigua.

Ho posaràs en pràctica? Com a consell final, et recomanem que activis la caldera durant almenys 20 minuts i observis com funciona.

Si detectes alguna irregularitat, posa’t en contacte amb el servei tècnic.

Aquesta tardor, gaudeix de l’escalfor de la teva llar!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER