A quants graus de temperatura ha d’estar la caldera?  

La caldera és l’electrodomèstic més oblidat de tota la llar i per contra, el que més s’utilitza. L’aigua calenta que surt de l’aixeta així com el benestar del que gaudim quant a temperatura, demostra que fem servir aquest aparell constantment tot i que no ens adonem. Per això és també un dels electrodomèstics que més energia consumeix. T’expliquem a quants graus de temperatura ha d’estar la caldera per fer un bon ús.

 

La temperatura ideal de la teva caldera

 

Pocs usuaris saben que la temperatura de la caldera es pot regular per aconseguir estalviar en la teva factura de la llum. Abans de fer res has de tenir en compte quin tipus de caldera tens a casa:

  1. Caldera de condensació. Proporciona únicament calefacció a la llar.
  2. Caldera que produeix ACS. Una caldera que a banda de la calefacció també produeix aigua calenta sanitària i no és necessari un escalfador per la dutxa o les aixetes de la resta de la casa.

 

Una vegada identificada la caldera els experts recomanen:

  1. Temperatura d’entre 55 i 60 graus centígrads a les calderes de condensació. Parlem exclusivament de calefacció, aíxí que els dies de tempèratures molt baixes o especialment freds s’hauria d’incrementar una mica més per aconseguir que tota la llar s’escalfi.
  2. Quant a les calderes que produeixen ACS també pots regular la temperatura de l’aigua que surti de les aixetes. En els casos de calderes murals haurà d’oscil·lar entre els 40 i els 50 graus. Si parlem d’una caldera amb acumulador, el mercuri haurà d’estar entre els 55 i els 60 graus. En realitat l’aigua calenta la fem servir per dutxar-nos, rentar-nos les mans i les dents i rentar els plats, activitats per a les quals no necessitem temperatures de 70 i 80 graus.

Per cada 5 graus de temperatura que es baixi la caldera aconseguirem estalviar al voltant d’un 5% d’energia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *