Caldera-manteniment

6 consells per mantenir la caldera com el primer dia

Caldera-manteniment

 

Hem arribat ja a l’equador d’aquesta temporada d’hivern i les temperatures es mantenen baixes com és habitual en aquesta estació. Més que en qualsevol altre època de l’any, necessitem disposar d’aigua calenta i de calefacció a les llars per poder suportar el fred. També és més necessari que mai que la caldera funcioni correctament, per això una revisió anual és imprescindible per evitar incidents desagradables. Des de RoigSat t’expliquem com pots mantenir la teva caldera com el primer dia.

Consells per mantenir la caldera en perfecte estat

L’objectiu és la prevenció d’accidents i sobretot, evitar quedar-nos sense aigua calenta durant l’hivern o sense calefacció centralitzada. Moltes vegades les avaries si es produeixen per una falta de manteniment poden espatllar peces principals i poden provocar que algunes s’hagin de demanar a fàbrica. Això significa un endarreriment a l’hora d’arreglar l’aparell i es tradueix en quedar-se més d’un dia sense aigua calenta i calefacció. Apunta aquests consells per evitar aquesta mena de problemàtiques:

  1. Fer revisions de manteniment anuals (tècnics de manteniment, per exemple els nostres especialistes de RoigSat que presten servei de manteniment de qualsevol marca de caldera). Aquest manteniment garanteix una combustió òptima, major vida útil i més eficiència energètica.
  2. Passar la inspecció obligatòria amb la companyia amb la qual tinguis contractada la distribució i el subministrament del gas (tècnics de la companyia del gas). S’encarregaran de comprovar la instal·lació, la conservació de l’electrodomèstic, el comptador, l’estat de les canonades, claus i gomes. Es recomana fer-ho cada 4 o 5 anys.
  3. Purgar els radiadors. En aquest article et donem més detalls sobre el manteniment específic dels radiadors de la llar.
  4. Revisar personalment els components elèctrics cada 6 mesos.
  5. Revisar personalment el tancament de la vàlvula del combustible, estar pendent dels llums indicadors i altres alarmes que pugui tenir la caldera i també verificar que no es produeixen filtracions, soroll o vibracions anormals. Es recomana estar pendent d’això setmanalment.
  6. Comprovar personalment i de forma diària els nivells d’aigua i combustió així com revisar el control de la pressió i la temperatura de l’aigua així com la del gas de combustió i la pressió del gas.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *