Energia-cinètica

L’energia cinètica, una nova forma de fomentar l’estalvi econòmic

Energia-cinètica

L’I+D+I (Investigació, desenvolupament i innovació) avança i permet descobrir noves formes de tecnologia i aplicacions científiques en diferents àmbits, com per exemple, el de l’arquitectura i la construcció. La investigació permet descobrir nous materials i posar en marxa renovades pràctiques que redueixen el nombre de residus, reutilitzen i incrementen l’eficiència energètica. Les energies renovables es beneficien de les noves tendències en el seu ús en el sector de la construcció, i una de les que està més en auge és l’energia cinètica, una nova manera de fomentar l’estalvi econòmic. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix.

 

Com fomenta l’estalvi energètic la utilització d’energia cinètica

 El simple moviment d’anar i tornar de la feina genera energia. Es calcula que un home en repòs emet entre 100 i 120 watts. Una energia que es renova amb el consum d’aliments que contenen calories i ens permeten seguir emetent energia. La calor humana és una gran font d’energia renovable i si afegim el moviment, s’incrementa convertint-se en l’energia cinètica. Ja existeixen diferents aplicacions en el món real.

Amb aquesta premissa una empresa sueca de ventilació està aprofitant la calor generada pels vianants quan es mouen dins i fora de l’estació central de tren d’Estocolm per obtenir energia renovable.

Es tracta d’un sistema que permet recuperar tota la calor generada per l’activitat dels vianants quan trepitgen les rajoles del terra de l’estació. El sistema recull la calor humana mitjançant el sistema de ventilació i aquesta és desviada cap a les tanques d’aigua subterrània. L’aigua circula pel sistema de canonades i aclimata l’edifici. Amb aquest sistema s’ha reduït en un 25% la factura energètica de l’estació. També durant els mesos d’estiu s’aprofita l’aigua d’un llac pròxim per refrigerar l’espai i els materials de construcció permeten que passi el sol però no la calor a l’estiu.

També existeixen altres aplicacions, però que no impliquen tant el moviment i sí la calor humana: Carregar els gadgets electrònics amb conversió d’energia termoelèctrica. Ja existeixen dispositius que es porten a sobre i gràcies a l’efecte Seebek i materials que recullen la calor humana poden recarregar la bateria.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *