Vidre-fotovoltaic

El vidre fotovoltaic, una revolució ecològica i tecnològica

Vidre-fotovoltaic

Les millores en els sistemes de ventilació actuals i l’aïllament optimitzat a més de la instal·lació de plaques solars a molts terrats, estan permetent una major eficiència energètica dels edificis. De tota manera, la tecnologia continua investigant i desenvolupant noves tècniques per millorar aquest rendiment i aconseguir fórmules molt més ecofriendly. Aquestes investigacions han donat els seus fruits: La creació del vidre fotovoltaic, una revolució ecològica i tecnològica que està començant a despuntar.

Què és el vidre fotovoltaic?

Es tracta d’una alternativa a les plaques fotovoltaiques actuals, ja que proporciona energia solar que es converteix en electricitat. Es pot col·locar a qualsevol lloc, no té impacte visual i és transparent.

El seu ús més eficient és a les finestres i façanes dels edificis, per exemple un gratacels. Però també es pot instal·lar a vehicles i smartphones. Les finestres faciliten l’entrada de llum solar, ens aïllen de les inclemències del temps i del soroll extern a la vegada que poden convertir l’energia solar en energia elèctrica si estan fabricades amb vidre fotovoltaic. S’aprofiten les superfícies de la façana d’un edifici.

El vidre fotovoltaic està fet d’una pel·lícula de polímer que converteix el vidre corrent en una placa solar transparent, el nom tècnic és transparent luminiscent solar concentrator.

El futur d’aquest material

L’eficiència energètica del vidre fotovoltaic és menor que la de les clàssiques plaques fotovoltaiques, al voltant d’un 7-10%. Així i tot, els experts expliquen que un dels majors avantatges és que  es pot instal·lar en una superfície molt més gran i així queda compensat la diferència d’eficiència.

Empreses com Onyx Solar, Brite Solar o Ubiquitous Energy ja comercialitzen el vidre fotovoltaic. El futur d’aquest material implica millorar l’eficiència i el nivell de transparència. Ara per ara, a major transparencia del vidre menys eficiència, menys nivells d’energia elèctrica.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *