Plaques-fotovoltaiques

Plaques fotovoltaiques i autoconsum elèctric, un futur més pròxim

Plaques-fotovoltaiques

La revolució de les teulades, així han denominat els experts al nou fenomen que arriba trepitjant fort: l’autoconsum elèctric mitjançant plaques fotovoltaiques. Ja existeixen més de 50 ajuntaments del país i altres entitats locals que volen operar directament a la xarxa de distribució elèctrica sense intermediaris. Per això ja han demanat al Govern central més recursos perquè l’autoconsum sigui una realitat possible.

 

Els beneficis de l’autoconsum elèctric

El manifest de la Fundació Renovables indica tots els beneficis que suposa un futur d’autoconsum elèctric:

  1. És solidari amb el medi ambient (no es fan servir fonts d’energia contaminants ni s’emeten gasos d’efecte hivernacle).
  2. Es millora la qualitat de l’aire (ni emissions, ni fonts contaminants).
  3. És solidari amb la comunitat (es redueix la importació de combustibles fòssils i la dependència energètica).
  4. És solidari amb els consumidors, ja que permet reduir els preus de la factura.
  5. Ajudarà a lluitar contra la pobresa energètica dels grups socials més vulnerables.
  6. Contribueix al desenvolupament tecnològic i a la innovació.
  7. Suposa la creació de llocs de feina directes.
  8. Evita les pèrdues actuals del sistema que es produeixen entre la instal·lació que genera electricitat i el punt de consum.

Les instal·lacions de plaques solars poden subministrar electricitat per a ús individual o compartit sempre que sigui entre punts de connexió situats a ments de 500 metres entre ells. La petició conjunta liderada per ajuntaments i entitats locals demanen no només poder operar a la xarxa de distribució, també acabar amb la limitació dels 500 metres.

Aquesta petició es va enviar al mes de desembre i forma part de la resposta a la consulta pública plantejada pel Ministeri de Transició Ecològica per a la transposició a l’ordenament jurídic de dues directives europees per les quals els països de la UE han de garantir el dret a consumir, produir, emmagatzemar i vendre la pròpia energia renovable per a la ciutadania.

Que es permeti l’accés a la xarxa elèctrica serà complicat, diuen els experts i esperen que es puguin crear xarxes pròpies, tot i que això endarrerirà la posada en marxa d’un autoconsum real.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *