estalviar-despeses-llar

5 consells per aconseguir estalviar en les despeses de la llar

estalviar-despeses-llar

 

La pandèmia mundial de coronavirus ha portat amb ella una greu crisi econòmica provocada per l’aturada de les indústries per poder posar fre a la cadena de contagis. Fa algunes setmanes t’explicàvem en aquest article que la pandèmia de Covid-19 havia fet que un dels principals propòsits d’any nou fos estalviar. Ara, però, ens centrem en les teves rutines, en el teu dia a dia perquè descobreixis 5 maneres d’estalviar en les despeses fixes de la llar.

5 maneres d’estalviar en les despeses de la llar

 Una cosa és aprofitar la situació de semiconfinament per reduir despeses en oci, restauració o roba (no sortim pràcticament, no ho necessitem) i una altra ben diferent és aconseguir reduir les despeses fixes de la teva llar. Aquí entren en joc les factures dels serveis com l’electricitat o el gas, lloguer o hipoteca, alimentació, etc.

  1. Eliminar les subscripcions audiovisuals. HBO, Netflix, Filmin, Disney Plus… Vivim a l’època de les grans plataformes d’oci audiovisual, pràcticament hem d’estar subscrits a tots els canals si no volem perdre’ns les últimes sèries o pel·lícules de moda. Però si vols estalviar hauràs de prioritzar i desfer-te d’aquells canals on només veus una sèrie o fa temps que no el fas servir.
  2. Adéu al cafè i als esmorzars pagats. Oblida’t de les màquines de vending, les de cafè i d’anar a buscar un té i brioixeria a mig matí. Pot semblar que 2 o 3 euros no significaran res a finals de mes, però multiplica per vint dies: Una mitjana de 60 euros mensuals que pots invertir en la compra d’alimentació general per a la llar. Emporta’t sempre el cafè a un termo portàtil des de casa i també aperitius per picar durant les hores de feina.
  3. Redueix el nombre de targetes i revisa els interessos dels teus comptes bancaris. Som una societat bastant analfabeta quant a economia financera i perdem molts diners en despeses que ni sabem que tenim. Redueix els teus comptes bancaris, potser és millor que només tinguis un o 2 i no diferents. Revisa també les condicions, possiblement pots canviar-les per estalviar en interessos. I quant a les targetes, amb una és més que suficient. Tenir més provocarà que facis més despesa i també et cobraran més despeses de gestió i manteniment.
  4. Organitza la llista de la compra. No vagis a un únic supermercat a comprar tot. Revisa les ofertes als diferents establiments del teu barri i aprofita els descomptes per estalviar.
  5. Practica l’eficiència energètica. Segueix els consells que et donem en aquest article per reduir el consum i per tant, també la factura dels teus subministraments.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *