Tips per estalviar en calefacció aquest hivern

Estalvi calefacció hivern

La baixada de les temperatures ja fa algunes setmanes que s’ha començat a notar, sobretot en els territoris de muntanya i de l’interior del país. A moltes llars és imprescindible encendre la calefacció per poder mantenir una temperatura agradable i saludable. Una necessitat de primer ordre, de la qual no es pot prescindir i que a més suposa un percentatge important a la factura de les despeses de la llar. Per això et donem alguns consells per aconseguir estalviar en calefacció aquest hivern que s’aproxima.

 

Consells per estalviar en calefacció

 

Amb petites accions diàries que es poden dur a terme des de casa aconseguirem estalviar en calefacció:

 • Finestres aïllants. És molt important revisar la instal·lació de les finestres a casa. Han de ser aïllants, no només del soroll, sinó també de la temperatura exterior. D’aquesta manera aconseguirem que el fred no traspassi els murs de casa nostra.
 • Porta d’entrada aïllada. També és habitual que el fred, els corrents i la pols es colin per sota de la porta d’entrada. El millor és instal·lar un rivet que impedirà que entri el fred a casa.
 • Llençols i roba de llit de franel·la o cotó. Transpiren millor que les fibres sintètiques i aporten escalfor.
 • Catifes. Són aïllants i mantenen la calor. Si les esculls de llana també et serviran per a l’estiu perquè regulen la humitat ambiental (si és superior al 60%, s’incrementa la sensació de fred i calor).
 • Jugar amb les persianes. Es recomana pujar-les quan toca el sol per escalfar la vivenda i baixar-les quan s’amaga el sol per mantenir la calor generada.
 • Fer planells d’alumini. Només has de forrar planxes de cartó amb paper l’alumini i col·locar-ho entre la paret i el radiador. Això evitarà que la calor es perdi per la paret.

 

A banda de tenir presents aquest llistat de consells, s’ha d’actuar amb sentit comú i evitar:

 • Mantenir la calefacció o l’aire condicionat amb les finestres obertes.
 • Establir una temperatura d’entre 19° i 21° durant el dia i entre 15° i 17° a la nit. A casa no s’ha de passar fred però tampoc calor. No té sentit utilitzar roba d’estiu a casa quan fora és ple hivern amb temperatures per sota dels 10 graus.
 • Si tens calefacció centralitzada, encén només el radiador de l’habitació que estiguis fent servir en aquell moment en comptes d’aclimatar la casa sencera, no és necessari.

 

El consum energètic s’hauria de controlar durant tot l’any i no exclusivament a l’hivern per estalviar en calefacció. Per això sempre es recomana:

 • Utilitzar electrodomèstics amb la certificació d’eficiència energètica A++. Tenen un consum més baix. També es recomana utilitzar-los únicament quan sigui necessari (rentadores i rentavaixelles plens) i regular la temperatura de la nevera entre els 3 i els 7 graus. Un grau de diferència pot arribar a representar un 7% més de consum.
 • Apagar els ordinadors i televisors quan no s’estiguin utilitzant i desconnectar-los del corrent durant les nits o quan marxis de casa.

 

Pots descubrir més consells d’estalviament d’energia al web de l’IDAE (L’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *