Aplicacions sobre consum energètic: El control arriba a les factures de la llum i el gas

aplicacions energia

 

Les aplicacions mòbils, més conegudes com a apps, s’han convertit en una eina més del nostre dia a dia. La gran majoria de la població utilitza els denominats mòbils intel·ligents, els smartphones, mini ordinadors que ens diuen al moment quina és la previsió meteorològica en temps real, si una carretera té molt de trànsit, ens permeten comprar roba de forma ràpida i còmode i també ens ajuden a seguir una dieta i controlar els aliments que consumim al llarg del dia. Per això les aplicacions sobre consum energètic estan triomfant. T’expliquem quines són les millors per controlar les teves factures de la llum i el gas.

 

Apps per estalviar en la factura de la llum i el gas

 

Actualment existeixen moltes aplicacions per controlar aquestes despeses, tant per sistema Android com IOS. Sí que podem diferenciar entre aquelles que simplement ens ajuden a calcular el consum d’energia que fem i les que ajuden al fet que aquest consum sigui el menor possible.

 

  • Apps per estalviar despesa energètica com Luz + Precio o Precio de la luz. Aplicacions gratuïtes, fàcils d’utilitzar i que ens assenyalen els millors moments del dia per consumir i així estalviar. És útil per exemple per saber el millor moment per engegar la rentadora o el rentavaixelles.
  • Apps de les mateixes companyies de serveis. Empreses com Naturgy, Iberdrola o Endesa tenen la seva pròpia app per ajudar als seus clients a portar un control del consum, saber quines són les hores a les quals consumeixen més, gestió de les factures, etc.

 

Altres apps per controlar consums a la llar

 

També existeixen aplicacions per gestionar el consum d’aigua a casa com “Ahorra Agua”, una app que permet conèixer la despesa real d’aigua per habitant, en euros i metres cúbics.

 

Per altra banda, EcoGator és una aplicació que va néixer d’un projecte de finançament europeu i ajudava a seleccionar els electrodomèstics més eficients abans de fer la compra. Com es feia servir? S’escanejava l’etiqueta de l’electrodomèstic i l’aplicació informava sobre els costos reals. Una forma de fer un ús responsable i sostenible dels aparells electrònics que comprem per a la llar. A més, tenia un servei de notificacions  amb consells per fer un ús més eficient d’aquests electrodomèstics. Ecogator es va desenvolupar en el marc del projecte europeu myEconavigator cofinançat pel Programa Energia Intel·ligent per a Europa. Cada vegada més es posen en marxa aquest tipus de projectes que ajuden a fer que els consumidors prenguin consciència de la importància que té fer un consum responsable dels aparells electrònics.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *