Reciclaje plástico

Espanya és el segon país europeu que més plàstics recicla

reciclatge plàstic

El fenomen #zerowaste no és només una moda passatgera, a Espanya el reciclatge de plàstics així com la consciència d’intentar utilitzar-ne el mínim possible ha calat. De fet segons les dades d’un estudi realitzat per Cicloplast, els espanyols van reciclar més de 500.000 tones d’envasos plàstics el 2017, un 9’1% més que l’any anterior.

 

Al capdavant del reciclatge de plàstics a Europa

 

L’informe de Cicloplast especifica que cada habitant va reciclar 11’2 quilos d’envasos de plàstics a la llar, quasi un quilogram més que el 2016, cosa que ens situa en segon lloc a Europa. Amb aquestes dades, Espanya ha duplicat l’objectiu que va establir la Unió Europea el 2008 sobre l’Economia Circular de Plàstics. L’índex de reciclatge d’envasos de plàstic es va establir en un 22’5% i l’estat hi ha assolit el 45’5%. Un reciclatge que inclou tant envasos domèstics, com comercials i industrials.

 

Tot i estar al capdavant del reciclatge de plàstics a Europa, Espanya és el país europeu que més envasos envia als abocadors. Pot semblar contradictori però aquesta és la realitat: una part de la població molt conscienciada i una altra que no ho està gens. Això s’extreu de l’estudi “Plásticos-Situación en 2017” de PlasticsEurope que afirma que entre 2012 i 2016 l’estat va incrementar la quantitat de plàstics que acaben a l’abocador en un 4%. Mentre que a Europa aquesta activitat s’hi ha reduït en un 20%.

 

Des de PlasticsEurope especifiquen que tot el plàstic que es va abocar l’any 2016 suposaria un estalvi important, ja que el valor monetari d’aquestes matèries primeres seria d’uns 1.500 milions d’euros. Una quantitat amb la qual es podria pagar, per exemple, la factura anual de la llum de gairebé un milió i mig de llars o el salari d’uns 56.000 treballadors.

 

Tips per a reciclar plàstics

 

  • Manualitats amb els envasos plàstics.
  • Habilitar unes escombraries a casa exclusivament per a plàstics.
  • Reutilitzar les bosses de plàstic dels comerços o fer servir de tela.
  • Evitar la compra d’aliments envasats.
  • Apostar per la compra d’aliments a orri.
  • Evitar els gots de plàstic a l’oficina. Millor fer servir ampolles i gots de vidre.
  • Utilitzar coberts de fusta quan prepares menjar per emportar.
  • Fer servir tàpers de vidre o bambú.
  • Apostar pels raspalls de dents de bambú.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *