Reciclatge

7 trucs infal.libles de reciclatge

Reciclatge

El reciclatge, la reducció en el consum i la reutilització dels envasos i altres productes que comprem s’ha fet imprescindible en una societat massificada i que emet grans quantitats de C02 al medi ambient a conseqüència de la industrialització i el creixement del sector del transport. Si una cosa ha deixat clara la darrera cimera sobre el canvi climàtic és que gran part d’aquestes emissions són responsabilitat de les grans corporacions i els governs. Ara bé, la població també pot aportar el seu granet de sorra amb algunes accions diàries ben fàcils que ens permetran reciclar a la nostra llar. No et perdis aquests 7 trucs infal·libles de reciclatge i recorda que el manteniment de la teva caldera és molt important per evitar sorpreses desagradables quan les temperatures baixen, com quedar-se sense aigua calenta o amb els radiadors fora de servei.

El reciclatge és una actitud

El millor reciclatge possible comença abans de reciclar res. Sí, ens referim a intentar consumir el mínim possible de productes embolcallats que generin un gran volum de residus. Com ja hem explicat moltes vegades des de RoigSat, hauries d’apostar per:

 • Comprar aliments sòlids a lloure.
 • Comprar aliments líquids i productes de neteja i higiene personal a doll, com el rentavaixelles, el sabó de mans, el xampú o el gel de bany.
 • Evitar la compra de productes precuinats.
 • Les peces de fruites i verdures compra-les directament i porta la teva bossa de xarxa de casa. No optis per les fruites les que ja venen tallades o embolcallades en safates de porexpan o bosses de plàstic.
 • Fes servir exclusivament paper de vàter i oblida’t de les tovalloletes humides.
 • Si tens la regla aposta per compreses reutilitzables o la copa menstrual per evitar els residus dels tampons i compreses tradicionals.
 • Fes servir bolquers reutilitzables en els nadons.

Trucs de reciclatge a la teva llar

 1. Separar les escombraries per contenidors de colors diferents. Una altra opció és col·locar etiquetes que indiquin per a què serveix cada contenidor, cosa que facilita el reciclatge.
 2. Redueix la compra d’aigua embotellada fent servir filtres a les aixetes.
 3. Fes servir paper de cera reutilitzable per embolcallar els entrepans i evita l’ús de paper film o de plata.
 4. Els fregalls que siguin de fibres naturals. Tindran una vida útil més llarg, cosa que t’ajudarà a reduir els residus i tindran un menor impacte mediambiental.
 5. Assegura’t que els raspalls de dents, els que fas servir per fregar olles o els que eliminen partícules dels abrics, siguin de fusta, cosa que incrementarà la seva vida útil.
 6. Aprofita els envasos de vidre del tomàquet fregit, els llegums o les espècies; i també les llaunes que contenien té per a guardar altres aliments com pot ser la pasta, l’arròs, la fruita seca…
 7. Una vegada a l’any fes neteja del teu armari. Aquelles peces que no facis servir les pots donar a associacions sense ànim de lucre o si estan en mal estat, fes-les servir com a draps per a la neteja de la llar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER