Maons-de-burilles

Maons fets de burilles, reciclatge alternatiu

Maons-de-burilles

 

Les burilles suposen la primera font d’escombraries del món per davant d’envasos, ampolles i bosses de plàstic. Cada any es llencen al carrer o als espais naturals (platges i rius, per exemple) 4,5 bilions de cigarretes que tarden entre 8 i 12 anys a descompondre’s. La seva perillositat radica en el fet que es fabriquen amb substàncies tòxiques com els hidrocarburs, l’arsènic i altres metalls perillosos. Ara, però, s’ha descobert una fórmula per fabricar maons amb burilles reciclades, una forma de resoldre aquest problema de contaminació.

Diferents informes xifren en un 30% el percentatge de burilles del total de residus que es recullen a tot el món. A Catalunya encara no existeixen dades sobre el percentatge de cigarretes que es llancen i no es reciclen, però extrapolant les dades d’altres països com Gran Bretanya o Austràlia, es calcula que al voltant d’un 60%. Uns percentatges que no deixen d’incrementar-se, ja que tot i les campanyes de salut que posen en marxa els governs, la taxa de fumadors no deixa d’augmentar.

La resistència dels maons fets de burilles

Els investigadors de la Universitat RMIT d’Austràlia han fet públic un estudi en el qual demostren que es poden fer servir burilles de cigarretes en la fabricació de maons d’argila. Aquest procés innovador permetria:

  1. Reduir els residus de burilles.
  2. Reduir l’impacte mediambiental d’aquests residus.
  3. Reduir els costos de producció dels maons.

La revista Material va publicar l’estudi on els investigadors afirmen que només és necessari que un 2,5% de la producció mundial de maons faci servir un 1% de filtres de cigarretes per poder reciclar el 100% de les burilles que es generen cada any.

Els maons fets de burilles són igual de resistents que els normals, però també més lleugers, energèticament més eficients i a més proporcionen un millor aïllament. En definitiva permeten reduir els costos de calefacció i refrigeració.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *