L’auge dels pneumàtics fets de material reciclat
Les darreres dècades s’han caracteritzat per l’increment d’investigacions per a la cerca de nous materials reciclables i la conscienciació sobre l’emergència climàtica que ens envolta a conseqüència de l’escalfament global, més conegut com a canvi climàtic. Un d’aquests estudis ha permès fabricar els primers pneumàtics fets amb ampolles de plàstic reciclades. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix aquesta tècnica i et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.
Els pneumàtics fabricats amb materials reciclats
Per a la fabricació de pneumàtics que formaran part de la carrosseria de diferents tipus de vehicles (cotxes, motocicletes, camions…) és imprescindible el fil de polièster, una de les matèries primes per a la creació de les rodes. En aquest cas, els envasos reciclats de plàstic aconsegueixen substituir al fil de polièster. En realitat no és ben bé així, no es tracta de substituir-lo, sinó d’obtenir-lo sotmetent l’envàs a diferents processos. Aconsegueixen la mateixa qualitat?
- Continental és la marca que aplica aquesta tecnologia.
- Aconsegueix una matèria prima secundària sense perdre qualitat (s’evita la creació d’una matèria prima nova).
- Obtenció de la matèria sense cost addicional per l’usuari final.
- Pneumàtics funcionals.
- El material compleix els requisits mecànics.
Un pneumàtic està format per uns 400 grams de fil de polièster així que es necessiten entre 40 i 60 ampolles de plàstic per a obtenir el joc complet de pneumàtics d’un cotxe.
El reciclatge dels pneumàtics usats
Moltes marques també fan ús d’altres tècniques com la piròlisi per a donar una segona vida als pneumàtics que ja s’han fet servir. Gran part dels materials que formen la roda es poden reciclar, cosa que permet destinar-los a altres activitats i que no es generi un residu directe.
S’estima que l’any 2020 es van reciclar a Espanya més de 255.000 tones de pneumàtics suposant un estalvi d’1’1 milions de tones de diòxid de carboni segons dades de la societat de tractament de pneumàtics usats.