Pneumàtics-reciclats

L’auge dels pneumàtics fets de material reciclat

Pneumàtics-reciclats

Les darreres dècades s’han caracteritzat per l’increment d’investigacions per a la cerca de nous materials reciclables i la conscienciació sobre l’emergència climàtica que ens envolta a conseqüència de l’escalfament global, més conegut com a canvi climàtic. Un d’aquests estudis ha permès fabricar els primers pneumàtics fets amb ampolles de plàstic reciclades. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix aquesta tècnica i et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Els pneumàtics fabricats amb materials reciclats

Per a la fabricació de pneumàtics que formaran part de la carrosseria de diferents tipus de vehicles (cotxes, motocicletes, camions…) és imprescindible el fil de polièster, una de les matèries primes per a la creació de les rodes. En aquest cas, els envasos reciclats de plàstic aconsegueixen substituir al fil de polièster. En realitat no és ben bé així, no es tracta de substituir-lo, sinó d’obtenir-lo sotmetent l’envàs a diferents processos. Aconsegueixen la mateixa qualitat?

  1. Continental és la marca que aplica aquesta tecnologia.
  2. Aconsegueix una matèria prima secundària sense perdre qualitat (s’evita la creació d’una matèria prima nova).
  3. Obtenció de la matèria sense cost addicional per l’usuari final.
  4. Pneumàtics funcionals.
  5. El material compleix els requisits mecànics.

Un pneumàtic està format per uns 400 grams de fil de polièster així que es necessiten entre 40 i 60 ampolles de plàstic per a obtenir el joc complet de pneumàtics d’un cotxe.

El reciclatge dels pneumàtics usats

Moltes marques també fan ús d’altres tècniques com la piròlisi per a donar una segona vida als pneumàtics que ja s’han fet servir. Gran part dels materials que formen la roda es poden reciclar, cosa que permet destinar-los a altres activitats i que no es generi un residu directe.

S’estima que l’any 2020 es van reciclar a Espanya més de 255.000 tones de pneumàtics suposant un estalvi d’1’1 milions de tones de diòxid de carboni segons dades de la societat de tractament de pneumàtics usats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER