Reciclar-productes-que-no-es-venen

El reciclatge dels productes que no es venen

Reciclar-productes-que-no-es-venen

La irrupció del comerç electrònic ha modificat la  manera de comprar de gran part de la societat. La majoria ho fa per internet i les devolucions s’han naturalitzat fins al punt que fem servir les botigues online com una mena de catàleg o showroom, demanem moltes coses i després només ens quedem amb allò que ens interessa realment. Queda bastant lluny aquella època en la qual s’esperava que arribessin les rebaixes per a comprar una peça de roba a un preu inferior i les compres eren, per descomptat, presencials. Ara les temporades s’han escurçat cada vegada més, surten a la venda noves col·leccions gairebé cada setmana i han proliferat les botigues amb preus sota cost. Això ha comportat una problemàtica greu respecte al reciclatge de tots aquells productes que no es venen, i que són molts. Des de RoigSat t’expliquem algunes possibles solucions per a reciclar i utilitzar aquells béns que no han tingut sortida al mercat. I recorda que per a evitar sorpreses, és recomanable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Reciclar els productes que no es venen

A Espanya la major part dels productes (no alimentaris) que no es venen acaben destruint-se. Una pràctica generalitzada a plataformes de venda online i també botigues físiques. Els experts lamenten aquesta situació, ja que per sostenibilitat i solidaritat hauria d’estar prohibit.

Un exemple de polítiques sostenibles en el sector del comerç és el de França. Des de gener d’enguany fabricants, distribuïdors i també importadors de productes (no alimentaris) tenen prohibit desfer-se dels productes nous que no han aconseguit vendre. Les raons poden ser molt dispars:

  1. Tares.
  2. Errors a les etiquetes.
  3. Devolucions.
  4. Fi de temporada.

En el cas del país veí, estan obligats a donar-los o reciclar-los, en cas contrari poden enfrontar-se a multes que arriben als 15.000 euros.

L’objectiu del reciclatge de productes no venuts

A Espanya encara no existeixen moltes entitats dedicades a l’economia circular, però a poc a poc es van donant algunes passes per a conscienciar del problema i aconseguir avenços:

  1. L’economia circular millora la sostenibilitat allargant la vida de molts productes, es preveu la generació de residus i es lluita contra el malbaratament de recursos que suposa la seva eliminació.
  2. Permet oferir l’excedent a persones amb dificultats econòmiques.

Alguns dels beneficis d’aconseguir reciclar els productes que no es venen són:

  1. Reducció de les desigualtats.
  2. Producció i consum responsable.
  3. Solidaritat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER