reduir el consum de plàstic

6 consells per reduir el consum de plàstic

reduir el consum de plàstic

 

La quantitat de plàstic que rebutgem diàriament és molt gran i l’impacte medio ambiental d’aquest és molt gran. Es calcula que l’impacte negatiu del plàstic que llancem ara afectarà, com a mínim, a tres generacions més. És per aquest motiu que és de vital importància prendre mesures per reduir el consum de plàstic que realitzem cadascun de nosaltres.

6 consells per reduir el consum de plàstic

1. Reutilitza les bosses

La reutilització de bosses és un hàbit que tenim cada vegada més incorporat. El motiu principal és que, des de fa ja algun temps, els supermercats i grans superfícies cobren per les bosses de plàstic. Però, en cas de necessitar bosses, és important que li donem altres usos com, per exemple, guardar els envasos de plàstic per reciclar.

L’ideal, no obstant això, és usar bosses de roba o d’altres materials reciclables, cabassos o el carro de la compra i prescindir de les bosses de plàstic.

2. Evita comprar aigua embotellada

Malgrat que en molts llocs, i molt especialment en les grans ciutats, l’aigua de l’aixeta té molt mal sabor hem d’evitar, en la mesura del possible, beure aigua embotellada en plàstic. Aquestes són un dels principals problemes residuals a nivell mundial perquè no sempre són 100% reciclables.

La solució és beure aigua de l’aixeta; aigua de l’aixeta filtrada o embotellada en materials retornables.

3. Intenta evitar les càpsules de cafè

El residu de plàstic de les càpsules de cafè monodosis és molt alt. És per això que és aconsellable fer servir cafè mòlt i fer-lo amb els sistemes tradicionals.

4. Compra productes a orri

Els beneficis dels productes a orri són molts:

És més barat.
Els productes acostumen a estar menys processats.
Es pot comprar la quantitat exacta necessària.
Si es porten les borses o recipients, no es produeix cap residu.

5. Limita els aliments amb recipient de plàstic

És una tasca difícil perquè gairebé tots els productes que trobem al supermercat contenen plàstic en el seu embalatge: congelats, galetes, productes làctics, etc. El que hem de fer en aquest cas és optar per aquells que contenen menys plàstic i que el que continguin sigui reciclable, ja que alguns no ho són.

6. Redueix els productes d’un sol ús

Vivim en una societat en la qual impera l’usar i llençar. Encenedors, bolígrafs, mocadors, tovallons i un llarg etcètera. Davant això nostra postura ha de ser evitar usar-los sempre que ens sigui possible. Ho podem fer, per exemple, comprant bolígrafs o encenedors recarregables i usant tovallons i mocadors de tela.

A més podem prendre altres mesures com, per exemple, reduir l’ús de fil transparent de plàstic, usar pinces de la roba de fusta i no usar maquinillas d’afaitar d’un sol ús.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *