bosses de plàstic

6 consells per fer servir menys bosses de plàstic

bosses de plàstic

La consciència mediambiental ha arribat a pràcticament tots els àmbits de la societat i ja forma part de l’agenda d’institucions i grans corporacions. El reciclatge és una de les potes més important a l’hora de tenir cura del medi ambient, però encara ho és més el fet de no haver d’arribar a la situació de reciclatge reutilitzant o deixant de consumir certs productes. Un d’aquests són les bosses de plàstic, normalment d’un únic ús. El passat 3 de juliol es va commemorar el Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic amb l’objectiu clar de reduir el seu consum. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells i alternatives per no fer servir les bosses de plàstic.

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Consells per fer servir menys les bosses de plàstic

Aquí tens sis consells per a reduir l’ús de bosses de plàstic:

  1. Utilitza bosses reutilitzables. Opta per bosses de roba o de malla per a les teves compres. Porta amb tu sempre algunes bosses reutilitzables per a evitar haver de fer servir les de plàstic en botigues i supermercats.
  2. Digues “no” a les bosses de plàstic innecessàries. Quan facis compres petites o compris articles que puguis portar fàcilment, rebutja les bosses de plàstic que t’ofereixin. Demana al venedor que no te les doni o simplement porta les teves pròpies bosses reutilitzables.
  3. Recicla les bosses de plàstic. Si acabes emprant una bossa de plàstic, assegura’t de reciclar-la adequadament. Moltes botigues tenen contenidors de reciclatge específics per a bosses de plàstic. Assegura’t que estiguin netes i seques abans de dipositar-les en el contenidor de reciclatge.
  4. Compra a l’engròs. Quan adquireixis aliments i productes a l’engròs com fruites i verdures, porta amb tu les teves pròpies bosses o recipients reutilitzables. Això et permetrà evitar les bosses de plàstic que generalment s’usen en aquests casos.
  5. Reutilitza les bosses de plàstic. Si tens bosses de plàstic a casa, fes-les servir més d’un cop abans de rebutjar-les. Pots utilitzar-les per a guardar coses, recollir residus, o fins i tot per a transportar les teves pròpies compres en futures ocasions.
  6. Promou canvis en la teva comunitat. Educa als teus amics, familiars i veïns sobre els problemes ambientals associats amb l’ús de bosses de plàstic. Anima’ls al fet que també adoptin pràctiques sostenibles i redueixin el seu consum de bosses de plàstic. Pots fins i tot considerar la possibilitat d’iniciar una campanya local per a fomentar l’ús de bosses reutilitzables i l’eliminació gradual de les bosses de plàstic d’un sol ús.

Recorda que reduir la quantitat de bosses de plàstic que usem és un pas important per a protegir el medi ambient i reduir la contaminació. Cada petit esforç compta i pot marcar la diferència a llarg termini.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER