Nova vida dels residus amb idees creatives

residus-sostre ampolles

 

Si fa uns anys l’objectiu primordial per a la conservació del medi ambient era el reciclatge, ara també s’està implantant la política de la reutilització. Espanya ja és el segon país europeu que més plàstic recicla i ara el que preocupa és donar una segona vida a materials difícils de reciclar o que ja han esgotat el seu cicle. El més fàcil és donar-los una segona vida, cosa que no sempre és fàcil perquè… Què fem amb una llauna de refrescos o els suros de les ampolles de vidre? Et donem algunes idees originals i creatives perquè aquests residus no acabin en un abocador.

 

Idees creatives per donar-li una nova vida als residus

 

Sempre que puguem és necessari separar i reciclar els residus que generem. Encara que tot comença amb la conscienciació i per a això és fonamental començar a utilitzar menys plàstics, per exemple. Com es fa? Realitzant més compres a orri, evitant comprar productes empaquetats sense necessitat com a fruites i verdures o ultra processats envasats i apostar pel menjar real.

Al marge d’això, sempre que puguem hem de reutilitzar tot allò que no hem pogut evitar adquirir, et donem alguns consells:

 

  1. Portallapis amb llaunes de refrescs. T’has parat a pensar quantes llaunes de refrescs consumeixes al llarg de l’any? Segur que moltes, generant una gran quantitat de residus. Com solen tenir dissenys divertits t’animem a fer que fabriquis un portallapis. Amb l’ajuda d’un obrellaunes elimina la tapa del refresc. Després amb unes tisores segella les possibles restes tallants que hagin quedat. Renta-la bé i ja pots començar a guardar allà llapis, bolígrafs, marcadors… Als nens de la casa els encantarà. Una altra idea és decorar la llauna i fer el teu propi disseny.

Llaunes decorades que apareixen a diferents col·leccions de Pinterest.

 

  1. Clauers amb suros d’ampolles. Segur que no és la primera vegada que se t’ha trencat un clauer i t’has quedat únicament amb l’anella. En comptes de comprar un altre i contribuir a la generació d’un nou residu, utilitza un suro d’ampolla per incrustar-ho amb el ganxo de l’anella i solucionat. Pots deixar-ho tal qual, ja que els suros tenen un aspecte rústic molt de moda, o bé decorar-ho amb l’ajuda de pintura Chalk Paint o retoladors. També afegir purpurina i altre tipus de materials.

Clauers del web Bodas.net

  1. Espremedor casolà amb ampolles de plàstic. Només necessitaràs dues ampolles, una de dos litres i l’altra d’un. Retalla amb l’ajuda d’unes tisores, la part inferior de la primera. Després introdueix la d’un litre sense tap dins de l’altra. Els dos envasos han de quedar de cap per avall i sense tap. Després col·loca-les en un got i solament hauràs d’esprémer el cítric que prefereixis sobre la part inferior de l’ampolla d’un litre i el suc arribarà fins al got.

Espremedor del web lavozdelmuro.net

  1. Ampolles per crear sostres multicolors. És una idea del dissenyador Garth Britzman, farceix les ampolles amb líquids de colors i les suspèn sobre una estructura a l’aire per crear un bonic sostre multicolor. Aquesta idea és d’un nivell PRO, per si t’atreveixes a fer-ho a casa, et deixem el pas a pas.

Imatge del sostre al web ecoinventos.com

  1. Estació de recàrrega de mòbils. Únicament necessites un envàs de sabó o crema de mans d’uns 500 ml. Retallar la part frontal fins a la meitat, eliminar la part superior i en la de darrere adaptar el tall a la forma de l’endoll. Ho penges sobre la presa de corrent i pots deixar descansant el mòbil dins de l’envàs sense haver de deixar-ho a terra. A més, pots decorar el plàstic amb pintures, dibuixos o el que prefereixis.

Exemple d’estació de recàrrega feta amb un envàs a Pinterest.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *