Com utilitzar la bomba de calor del teu aire condicionat  

Bomba de calor

Els aparells d’aire condicionat són ideals per cobrir les necessitats energètiques d’espais petits perquè tenen la denominada funció 2 en 1, serveixen tant per estar fresquets a l’estiu com per escalfar la casa a l’hivern. Si no tens espai per instal·lar un sistema de calefacció, sabies que pots aprofitar la bomba de calor del teu aparell d’aire condicionat? Ara que arriba el fred és el millor moment per posar-ho en pràctica.

 

Tips per utilitzar la bomba de calor del teu aire condicionat

 

No importa si el teu aparell d’aire condicionat és molt antics, regulant la temperatura pots aconseguir que llanci aire calent i escalfar l’habitació que desitgis. Això sí, et recomanem que facis una revisió anual per comprovar que tot marxa bé i si estàs pensant a renovar el teu aparell, et recomanem la tecnologia Inverter:

 

  • Eficient, així que podràs estalviar en despesa energètica.
  • Refreda i escalfa més rapidament.
  • Temperatura constant.

 

Quant a la utilització del teu aire condicionat durant l’hivern, et proposem tot un seguit de consells per aprofitar al màxim la bomba de calor:

 

  • La temperatura recomanada és de 22 graus. Cada grau de més suposa un increment del 7% en el consum i per damunt d’aquesta xifra l’ambient es resseca. Utilitzar la bomba de calor és molt fàcil, funciona igual que amb l’aire fred, s’escull la temperatura amb l’ajuda del comandament a distància i prou.

 

  • Escull l’opció que l’aparell enviï l’aire cap a terra per evitar que es quedi al sostre i no arribi a escalfar la part més inferior (això provoca que el terra estigui fred, tinguem aquesta sensació als peus, etc.)

 

  • Si la casa es refreda durant la nit, pots fer servir l’opció sleep que mantindrà una temperatura constant i no passaràs fred mentre dorms.

 

  • Evita eixugar la roba sota l’aire condicionat, això farà que augmenti la humitat a la casa i s’incrementa el consum energètic.

 

Al marge de fer funcionar la bomba de calor del teu aire condicionat, t’expliquem com mantenir la casa calenta durant les èpoques de fred:

 

  • Quan ventilis les habitacions al matí, no ho facis durant més de 10 minuts. Aquest és el temps suficient per renovar l’aire i que no es refredi la casa.

 

  • Puja les finestres al migdia, això farà que entri la calor. Després tanca-les per mantenir-ho.

 

Si vols optimitzar el funcionament de la teva bomba de calor, en aquest article trobaràs tota la informació que et pot ajudar a millorar el seu rendiment.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *