reciclar-ahorra-energia

Reciclar per estalviar energia

reciclar-ahorra-energia

En el Dia del Reciclatge volem posar de manifest un dels seus principals avantatges: l’estalvi d’energia. El reciclatge no solament suposa reduir la quantitat de residus sinó que ajuda a disminuir les emissions de diòxid de carboni, petroli, electricitat i aigua.

Reciclar significa utilitzar una alguna cosa una altra vegada. El paper dels periòdics pot ser reutilitzat per crear nous periòdics, l’alumini de les llaunes es pot utilitzar per fabricar noves llaunes, el vidre de les ampolles per elaborar noves ampolles, etc. El reciclatge implica, sens dubte, un considerable estalvi tant d’energia com de recursos naturals.

Encara que el reciclatge utilitzi una quantitat d’energia, per a la classificació, transport, tractament, etc., en general s’estalvia molt més del que es consumeix. Per elaborar un producte nou és necessari començar de zero el procés de producció, la qual cosa comporta un consum extra d’energia. Si aquest producte es recicla, certs passos del procés d’elaboració s’ometen i s’estalvia aquesta energia.

En això consisteix el reciclatge. Donar-li als objectes una nova vida aprofitant la seva matèria primera per fabricar nous utensilis de característiques similars.

Veiem això, clarament, en el procés de reciclatge de les llaunes d’alumini. Si reciclem una llauna, s’estalvia el 95% de l’energia que es necessita per fabricar una nova. Necessitem menys recursos de la naturalesa perquè s’obtenen del reciclatge de la llauna, per tant, en canviar el procés de fabricació s’està cuidant de l’entorn i ho fem més sostenible.

Vegem un altre exemple, en el cas del paper, reciclar salva arbres i estalvia aigua. La fabricació d’una tona de paper a partir de paper reciclat permet que 17 arbres segueixin vivint i es necessita un 50% menys d’aigua per a la seva elaboració.

El vidre és un altre exemple que necessita menys energia per a la seva fabricació si els recursos provenen del reciclatge. El vidre pot reciclar-se contínuament sense perdre les seves característiques inicials. Els productes de vidre reciclats necessiten al voltant d’un 40% menys d’energia per a la seva elaboració que si la fabricació comencés de zero, ja que el vidre reciclat es fon a menor temperatura que els materials naturals utilitzats per fabricar vidre.

El reciclatge és una gran idea perquè cadascun de nosaltres contribuïm a estalviar energia i, d’aquesta manera, cuidem la terra en la qual vivim. A més, és una cosa molt senzilla de fer!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *